Tatandang Undakan Final: Jérman Jadi Jawara Kahiji Piala Dunia 2014


Satutasna ngékéak Brasil nepikeun ka tujuh gul, tim Jérman kacida gedé wawanén pikeun nyinghareupan tatandang dina undakan final ngalawan tim Argéntina. Ku anu ngalatihna, Joachim Low, Tim Jérman diperedih supaya langsung nyerang ka daérah tukang tim Argéntina. Supaya tim Argéntina loba caricing di satengah lapang bagéan maranéhna. Cenah mah hal ieu téh dipiharep ogé ku tim Argéntina anu leuwih loba nungguan bal di wewengkon maranéhna. Nalika pamaén Jérman loba anu nyerang ka daérah tukang Argéntina, pamaén Argéntina kudu gagancangan ngarebut bal supaya bisa langsung nyerang balik ka gawang Jérman.

Tatandang undakan final antara tim Jerman ngalawan tim Argentina
Tatandang undakan final antara tim Jerman ngalawan tim Argentina

Dina menit ka-30, Argéntina sabenerna mah bisa nyitak gul ngaliwatan Gonzalo Higuain sanggeus narima operan bal ti Ezequiel Lavezzi. Hanjakal gulna henteu dianggap ku wasit kusabab Higuain kaburu opsét. Salila babak kahiji taya gul anu bisa dicitak sanajan dua tim mibanda sababaraha kali kasempetan anu alus pikeun ngagulkeun bal.

Nincak babak kadua, dua tim anu maén leuwih ati-ati dina maénna. Henteu sagawayah kitu waé ngayakeun panarajang ka lawanna séwang-séwangan. Pamaén hareupna henteu bisa nyerang kitu waé ka gawang lawanna. Nepikeun ka waktu normal béak, taya gul anu bisa dicitak ku dua tim.

Antukna mah tatandang diteruskeun kana babak tambahan. Dina babak tambahan ieu, tim Jérman bisa nyitak gul ka gawang Argéntina. Dina menit ka-113, Mario Gotze bisa nyitak gul sanggeus narima bal operan ti Andre Schurrle. 1-0 pikeun tim Jérman.

Ieu kaayaan henteu robah nepikeun ka waktu tambahan lekasan. Jérman ahirna mah bisa nyangking jawara Piala Dunia 2014 sanajan dilumangsungkeun di wewengkon Amérika Latin.

-

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s