Tatandang Marebutkeun Jawara Katilu: Walanda Ngéléhkeun Brasil


Salaku anu boga hajat, tim Brasil gagal meunang deui dina tatandang panungtungan anu kudu dilakonan. Dina tatandang anu dijudulan marebutkeun jawara katilu, ngalawan tim Walanda, tim Brasil kuméok deui. Sanggeus saméméhna dikékéak ku Jérman kalawan gulna 7-1, ayeuna Brasil éléh deui kalawan gul anu lumayan, 3-0. Atuh, tim Brasil kudu daék ngan ukur nyangking salaku jawara kaopat dina Piala Dunia 2014 ieu.

Tatandang tim Walanda ngalawan tim Brasil dina undakan marebutkeun jawara katilu
Tatandang tim Walanda ngalawan tim Brasil dina undakan marebutkeun jawara katilu

Walanda bisa nyangking jawara katilu sanggeus ngéléhkeun Brasil tilu gul langsung. Tilu gul ieu dicitak ku Robin van Persie jeung Daley Blind dina babak kahiji ditambah gul ti Giorginio Wijnaldum dina babak kadua.

Kakara ogé maén tim Brasil geus nyieun kasalahan. Thiago Silva anu geus bisa maén deui nyieun kasalahan ku jalan ngenyang Arjen Robben anu asup ka kotak pinalti nepikeun ka labuhna. Teu antaparah deui, wasit anu mingpin ieu tatandang langsung méré hadiah pinalti ka tim Walanda. Robin va Persie anu nyapak bal pinalti ieu bisa ngasupkeun bal ka gawang Brasil.

Sanajan saterusna Brasil nyobaan nyerang ka gawang Walanda, kalahka manéhna sorangan anu kagulan. Dina menit ka-17 bagéan David Luiz anu nyieun kasalahan. Bal kiriman pamaén Walanda ka hareupeun gawang Brasil ku manéhna dipiceun. Hanjakal miceunna kalahka nojo ka pamaén Walanda, Daley Blind anu bébas di kotak pinalti. Teu miceun waktu deui, Daley Blind langsung najong bal ka jero gawang Brasil. Asup, 2-0.

Dina sésa waktu babak kahiji, dua tim teu bisa nyitak gul tambahan. Brasil gagal waé ngamangpaatkeun kasempetan anu dipibanda pikeun ngasupkeun bal ka gawang Walanda.

Nincak babak kaduana, Brasil leuwih remen deui nyerang ka gawang Walanda pikeun males gul anu dicitak Walanda. Hanjakal gul téh teu datang waé. Sababaraha urang pamaénna diganti ku anu leuwih bisa nyerang. Lumayan bisa nambahan jumlah serangan anu dijieun ku Brasil. Nepikeun ka waktu tatandang anu normal arék érép, Brasil masih kénéh tacan bisa ngagulkeun. Malahan di menit panungtungan, lain Brasil anu bisa ngagulkeun téh, tapi Walanda. Ngaliwatan Georginio Wijnaldum, Walanda bisa nambahan gul jadi tilu siki, 3-0.

Nepikeun ka waktuna érép, gul henteu robah deui.

-

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s