Jalan Motong di Sumedang pikeun Lebaran Masih Kénéh Ruksak


Dina nyanghareupan lebaran ieu, pamaréntah kacida manco kana perkara anu jadi masalah katompérnakeun hususna kana fasilitas anu ngarojong kana ieu kajadian. Satutasna réngsé bulan puasa, teu bisa dipondah deui, anu ngaranna mudik téh geus jadi hiji kabiasaan. Loba jalma anu ngadon baralik nalika lebaran ka sarakanana séwang-séwangan. Ngalongok lemburna atawa kulawarga asalna.

Salasahiji wewengkon jalan di Sumedang anu nepungkeun Bandung-Sumedang anu kakara dibebener
Salasahiji wewengkon jalan di Sumedang anu nepungkeun Bandung-Sumedang anu kakara dibebener

Sumedang salaku salasahiji kabupatén anu aya di propinsi Jawa Barat osok dijadikeun tempat liliwatan jalma anu ngadon baralik (mudik) ieu. Utamana anu ti béh kulon ka béh wétan atawa kidul. Jalan nasional anu nepungkeun wewengkon Cileunyi (Bandung) ka Majalengka jadi salasahiji jalan poko pikeun anu baralik ti wewengkon Bandung ka wewengkon béh wétan saperti Cirebon. Salian ti éta, aya sababaraha jalan propinsi jeung kabupatén anu biasa dipaké jalan motong (alternatif) ti jalan poko séjénna saperti jalan Pantura atawa jalan ti béh kidul. Lamun jalan pantura atawa jalan di wewengkon kidul padedet ku kandaraan, loba kandaraan anu motong ka wewengkon Sumedang.

Aya sababaraha jalan di wewengkon Sumedang anu bisa dipaké jadi jalan motong. Diantarana waé Sumedang-Wado-Malangbong, Tanjungsiang-Cikaramas-Sumedang, Cikaramas-Tanjungkerta-Sumedang, Cikamurang-Cijelag, jeung Sanca-Buahdua-Conggéang-Ujungjaya. Tina sakabéh jalan motong éta, rata-rata kaayaan jalanna ruksak. Lain moal dibenerkeun sabenerna mah. Cenah, eukeur prosés kénéh pikeun memener jalan éta. Ayeuna kakara nincak undakan téndér, kitu ceuk warta anu diancokeun ku Tribun News. Jadi nalika baralik ngaliwatan jalan motong éta, kaayaan jalanna masih kénéh loba anu lalogak ruksak. Kakara dibenerkeun sanggeusna lebaran.

Sedengkeun jalan poko (jalan nasional) ti Bandung ka Cirebon mah geus dibebenah. Jalan anu ruksak pisan dibenerkeun, jadi ngageleser. Sanajan kitu, di sababaraha tempat geus aya deui anu ruksak.

Jadi, lamun baralik ka lembur ngaliwatan jalan, hususna di wewengkon Sumedang, kudu ati-ati.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s