Tatandang Undakan Semifinal Kadua: Argéntina Ngéléhkeun Walanda


Tatandang semifinal kadua antara jagoan ti wewengkon Éropah jeung jagoan ti padaratan Amérika Kidul, anu mangrupakeun musuh bubuyutan ogé ti baheula utamana dina Piala Dunia 1978, kacida campuhna.

Tatandang tim Argentina ngalawan tim Walanda
Tatandang tim Argentina ngalawan tim Walanda

Dina babak kahiji, pamaén Argéntina bisa ngawasaan kana bal di lapang. Sanajan henteu diiluan ku Angel Di Maria anu cilaka, Alejandro Sabella ngahaja ngalobaan pamaén tengah anu dipaénkeunana. Hal ieu lumayan alus pikeun ngalawanan Walanda hususna nalika babak kahiji.

Babak kahiji dimimitian, tim Argéntina bisa ngawasa kana ieu tatandang. Sababaraha kali tim Argéntina mibanda kasempetan pikeun ngagulkeun. Ngaliwaran pamaén hareupna saperti Ezequiel Lavezzi, Gonzalo Higuain jeung Lionel Messi, tim Argéntina bisa asup ka kotak pinalti Walanda. Hanjakal éta kasempetan téh taya anu bisa dijadikeun gul kusabab kahalangan waé ku pamaén tukang Walanda anu dieusi ku Stefan De Vrij, Ron Vlaar, jeung Bruno Martins Indi. Lamun Argéntina bisa ngabahayakeun gawang Walanda, sabalikna Walanda mah susah pisan pikeun ngadeukeutan gawang Argéntina. Sababaraha kali usaha anu dipigawé ku Arjen Robben jeung Robin van Persie gagal waé. Komo deui nalik Arjen Robben mamawa bal, osok dihalangan waé ku pamaén Argéntina nepikeun ka dikepung ku tilu urang. Teu anéh dina babak kahiji, teuaya gul anu bisa dicitak ku dua tim.

Asup babak kadua, Walanda ngasupkeun Daryl Janmat pikeun ngaganti Bruno Martins Indi. Hal ieu bisa mantuan tim Walanda pikeun leuwih ngawasa bal. Ngan angger waé ari panarajang tim Walanda ngaliwatan Arjen Robben mah neunggar témbok panahan tim Argéntina. Di tim Argéntina, pikeun nambahan panarajangna, ngasupkeun pamaén hareup Sergio Aguero jeung Rodrigo Palacio. Hanjakal nepikeun ka waktu normal érép, euweuh gul anu kacitak.

Diteruskeun kana babak tambahan. Dina ieu babak kusabab duanana mikahayang nyitak gul supaya meunang, maén balna leuwih ramé deui. Teu anéh lamun kasempetan pikeun ngagulkeun téh leuwih hadé deui. Ngan kusabab kiperna anu alus bisa ngahalangan gul dicitak. Sababaraha kasempetan dibeunangkeun ku dua tim pikeun ngasupkeun bal ka gawang musuhna séwang-séwangan. Hanjakal nepikeun ka réngséna babak tambahan, taya gul anu datang.

Antukna mah dipungkas ku babak adu pinalti. Walanda najong bal ti heula. Ron Vlaar anu nyanghareupan bal. Hanjakal tajonganana bisa ditepak ku kiper Sergio Romero. Sedengkeun Argéntina bisa ngagulkeun ngaliwatan tajongan Lionel Messi. Walanda tinggaleun sagul. Tajongan saterusna, bisa asup. Ngan hanjakal tajongan katilu anu dicokot ku Wesley Sneijder gagal, sedengkeun tajongan Argéntina bisa asup. Ahirna tajongan kaopat Argéntina mungkas ieu babak kalawan gul 4-2.

 
 

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s