Tatandang Undakan Semifinal Kahiji: Jérman Ngékéak Brasil


Tatandang ieu bisa disebutkeun kacida anéhna. Tim anu dijagokeun pikeun jadi jawara kusabab mangrupakeun salasahiji tim anu pangremenna jadi jawara ditambah ogé salaku anu boga hajat, tim Brasil bisa dikékéak ku tim Jérman. Lamun nempo kana pamaén anu maénna mah kétang henteu anéh teuing lamun tim Brasil kudu éléh ku tim Jérman. Loba pamaén Jérman anu geus kawentar boh di nagrina sorangan atawa di nagri Éropah séjénna, sedengkeun pamaén Brasil mah masih kénéh loba anu tacan dipikawanoh. Ditambah deui ku henteu bisa maénna béntang Brasil, Neymar katut békna Thiago Silva. Ngan anu jadi kahémeng téh, jumlah gulna anu kacida lobana. Asa acan pernah tim Brasil kagulan nepikeun ka tujuh siki.

Tatandang antara tim Brasil ngalawan tim Jerman
Tatandang antara tim Brasil ngalawan tim Jerman

Mangsa ngamimitian maén mah taya anu anéh da. Tim Brasil langsung bisa nyerang ka daérah gawang tim Jérman. Menit katilu, pamaén tukang Brasil bisa nyépang bal ka deukeuteun gawang tim Jérman. Hanjakal henteu ngabahayakeun. Sanajan bisa ngamimitian nyerang, kalahka tim Jérman anu pangheulana bisa ngagulkeun mah. Dina menit kasawelas Thomas Muller bisa nyitak gul ka gawang Brasil sanggeus meunang operan bal ti Toni Kroos. Dina menit ka-23, giliran Miroslav Klose anu ngagulkeun téh. Samenit ti harita, Brasil kagulan deui sanggeus Toni Kroos bisa ngagulkeun bal hasil operan ti Philipp Lahm.

Kagulan nepikeun ka tilu siki, pamaén Brasil beuki ripuh. Teu anéh lamun pamaén tim Jérman beuki laluasa waé nyerang ka daérah gawang Brasil. Dua menit ti harita, tim Jérman ngaliwatan Toni Kroos pikeun kadua kalina bisa nyitak gul ka gawang Brasil sanggeus narima bal operan Sami Khedira. Dina menit ka-30, bagéan Sami Khedira anu ngagulkeun bal sanggeus narima operan bal ti Mesut Ozil. Babak kahiji réngsé kalawan Brasil kagulan lima siki.

Nincak babak kadua, Brasil nyobaan pikeun males gul ka Jérman. Oscar nyobaan nyitak gul, hanjakal bal kirimanana henteu bisa jadi gul. Sanajan diserang terus-terusan, pamaén Jérman mah antaré waé maénna téh, henteu gurung gusuh.

Dina menit ka-69, kalahka tim Jérman anu bisa nyieun gul tambahan. Bagéan Andre Schurrle anu ngagulkeun. Dina menit ka-79, ieu pamaén ngagulkeun deui. Atuh, gulna jadi 7-0.

Nincak waktu panungtungan, pamaén Jérman hususna pamaén tukangna siga anu ngahaja méré kasempetan ka pamaén Brasil pikeun nyitak gul. Itung-itung ngupahan supaya ulah sedih teuing sigana mah sanggeus maranéhna nyitak tujuh gul ka gawang Brasil. Ahirna mah, tim Brasil bisa nyitak gul ngaliwatan Oscar anu narima operan bal ti Marcelo. 7-1 nepikeun ka waktuna réngsé henteu robah.

 
 

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s