Mikawanoh Pamilon Piala Dunia 2014 (7): Walanda


Nagri Walanda bisa disebutkeun salasahiji dedengkot méngbal di wewengkon padaratan Éropah. Utamana lamun dikaitkeun reujeung cara méngbal anu disebut ‘Total Football’. Dina taun 70-an, Walanda anu dilatih ku Rinus Michels kalawan béntangna Johan Cruuff ngawanohkeun cara méngbal anu unggal pamaénna kudu sagala bisa, bisa tutukeuran posisi reujeung pamaén séjén, bisa ngagulkeun jeung bisa nahan panarajang tim lawan, ngepung pamaén lawan anu mawa bal nepikeun ngarebut balna. Antukna sakabéh pamaén dikudukeun mibanda kakuatan maén salila 90 menit bari henteu gampang capé.

Teu anéh lamun dina entragan 70-an, tim méngbal Walanda lumayan dipikagimir. Nalika Piala Dunia 1974 anu dilumangsungkeun di nagri Jérman Kulon, Walanda bisa ngéléhkeun nagri Brasil jeung Argéntina dina undakan kadua. Ahirna Walanda asup ka babak final pikeun anu munggaran. Di babak final ieu Walanda kudu ngalawan tim méngbal anu boga hajat, Jérman Kulon. Mimitina Walanda bisa ngagulkeun ngaliwatan Johan Neeskens. Hanjakal, Jérman Kulon malikeun kaayaan ku dua gulna ngaliwatan Paul Breitner jeung Gerd Mueller. Atuh Walanda ngan kabagéan jadi jawara dua. Opat taun ti harita, dina Piala Dunia 1978 di Argéntina, nagri Walanda anu geus henteu dieusi ku béntangna, Johan Cruyff, asup ka babak final. Sanajan dina undakan mimiti hasilna nguciwakeun (imbang ngalawan Peru, éléh ku Skotlandia), Walanda bisa ngungkulan Itali jeung Jérman Kulon dina undakan kadua. Antukna Walanda asup ka final pikeun ngalawanan Argéntina. Hasilna, Walanda kudu ngeluk sanggeus diéléhkeun ku Argéntina kalawan gulna 3 – 1.

Ti dinya, Walanda henteu bisa asup deui ka Piala Dunia nepikeun ka taun 1990. Dina Piala Dunia 1990, Walanda diéléhkeun ku Jérman Kulon dina undakan 16 tim. Piala Dunia 1994, Walanda bisa asup ka undakan parapat final kalawan diéléhkeun ku Brasil anu tungtungna jadi jawara kahiji. Piala Dunia 1998 di Perancis, Walanda jadi jawara kaopat sanggeus diéléhkeun ku nagri Kroasia.

Walanda bisa jadi jawara kadua deui nalika Piala Dunia 2010 anu dilumangsungkeun di Aprika Kidul. Dina undakan final Walanda diéléhkeun ku nagri Spanyol.

Tim mengbal nagri Walanda
Tim mengbal nagri Walanda

Data ngeunaan Méngbal Walanda

Logo KNVB
Logo KNVB
Organisasi Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB)
Ngadeg
Konfederasi Eropah (UEFA)
Ngiluan UEFA
Ngiluan FIFA
Nu Ngalatih Louis van Gaal
Kapten Tim Robin van Persie
Rengking FIFA 15
Saragam Oranye – Bodas
Sesebutan Oranje; Holland; The Flying Dutchmen
Pangalaman Piala Dunia
1930 Teu ngiluan
1934 Undakan Kahiji
1938 Undakan Kahiji
1950 Teu ngiluan
1954 Teu ngiluan
1958 Teu asup
1962 Teu asup
1966 Teu asup
1970 Teu asup
1974 Jawara 2
1978 Jawara 2
1982 Teu asup
1986 Teu asup
1990 Undakan 16 tim
1994 Parapat final
1998 Jawara 4
2002 Teu asup
2006 Undakan 16 tim
2010 Jawara 2
Lalampahan ka Piala Dunia 2014
Babak Kualifikasi Wewengkon Eropah
Undakan Kahiji Jawara Kahiji Grup D
Walanda – Turki 2 – 0
Hongaria – Walanda 1 – 4
Walanda – Andorra 3 – 0
Romania – Walanda 1 – 4
Walanda – Estonia 3 – 0
Walanda – Romania 4 – 0
Estonia – Walanda 2 – 2
Andorra – Walanda 0 – 2
Walanda – Hongaria 8 – 1
Turki – Walanda 0 -2

(Gambar meunang nginjeum ti internet)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s