Jawa Barat Sayaga Ngalumangsungkeun PON XIX 2016


Sanajan dilumangsungkeunana dua taunan deui, pamaréntah propinsi Jawa Barat geus ngedalkeun kasayagaanana. Pamaréntah propinsi Jawa Barat siap ngalumangsungkeun kagiatan Pekan Olahraga Nasional (PON) XIX taun 2016. Dina PON 2016 di Jawa Barat engké sahanteuna bakal matandangkeun 44 cabang olahraga ditambah 10 cabang olahraga eksibisi. Dina mapag éta kagiatan téh, pamaréntah propinsi Jawa Barat geus netepkeun logo jeung maskot PON 2016. Logo anu dipakéna mangrupa gambar kujang salaku pakarang tradisional urang Jawa Barat. Sedengkeun maskotna dingaranan ‘Sirlui’, nyaéta salasahiji jinis monyét anu aya di Jawa Barat.

Jawa Barat Sayaga Ngalumangsungkeun PON XIX 2016
Jawa Barat Sayaga Ngalumangsungkeun PON XIX 2016

Dina nyayagakeun tempat tatandang unggal cabang olahraga, pamaréntah propinsi Jawa Barat geus nyiapkeun tempat tatandangna (venue) ku tilu rupa cara. Sahanteuna nepikeun ka ahir taun 2015. Tiluanana nyaéta memener venue anu geus aya, ngalegaan venue anu geus aya atawa ngawangun venue anu anyar.

Dina ngalumangsungkeun kagiatan PON 2016, pamaréntah propinsi Jawa Barat mibanda misi suksés PON 2016 nyaéta suksés préstasi, suksés ngalumangsungkeun, suksés ngaronjatkeun ékonomi rahayat jeung suksés administrasi. Kitu sakumaha anu diwartakeun ku Harian Terbit.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s