7 Poé Pendidikan Istimewa di Purwakarta


Nurutkeun inpo anu dipedalkeun ku Pos Kota, dina poe mangkukna di Purwakarta dipedalkeun program anyar anu kacida motekarna. Program anu langsung dipedalkeun ku Bupati Purwakarta ieu dingaranan 7 Poe Pendidikan Istimewa. Luyu reujeung ngaranna, program ieu nojo kana perkara pendidikan hususna pendidikan barudak di sakola. Pendidikan teh dilumangsungkeun henteu eureun-eureun, tujuh poe dina samingguna.

Dina ngalumangsungkeun ieu program, geus dicawiskeun sababaraha jejer anu beda-beda unggal poena. Barudak bakal meunang rupa-rupa jinis pangajaran dina unggal poena. Dina poe senen, barudak bakal meunangkeun pangajaran anu disebut ajeg nusantara. Ari poe salasana mapag buana, rebo maneuh di Sunda, kemis nyanding wawangi, jumaah nyucikeun diri ditambah saptu-ahadna betah di imah.

7 Poé Pendidikan Istimewa di Purwakarta
7 Poé Pendidikan Istimewa di Purwakarta

Nurutkeun runtuyan ieu jejer, barudak barudak sakola bakal mayeng meunang pangajaran unggal poéna. Dina poé senén barudak bakal diajar ngeunaan nusantara, pikeun leuwih mikawanoh nagara Indonésia katut sagala hal anu aya di jerona kayaning budaya nepikeun ka alamna. Poé salasana barudak bakal meunangkeun pangajaran ngeunaan alam dunya anu aya patalina reujeung budayana katut élmu pangaweruhna. Poé rebo dieusi ku pangajaran mikawanoh budaya jeung tradisi daérah Sunda. Barudak bakal diajar ngeunaan palasipah kahirupan urang Sunda anu linuhung saperti hirup dibarung silih asah, ilih asih jeung silih asuh. Poé kemisna dijejeran nyanding wawangi anu aya pakaitna reujeung ngaluarkeun niléy rasa jeung seni barudak. Sedengkeun poé jumaah aya pakaitna reujeung ngaronjatkeun niléy spiritual.

(Gambar meunang nginjeum ti Pos Kota)

2 thoughts on “7 Poé Pendidikan Istimewa di Purwakarta

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s