Tulisan Anu Pakait (Related Posts) dina Blog WordPress


Medalkeun tulisan dina loka di mandala maya, aya alusna lamun hiji tulisan anu diancokeun téh dilengkepan ku panyambung kana pedalan séjénna. Pedalan séjén anu aya patula-patali reujeung pedalan anu keur dipidangkeun, diancokeun ogé supaya gampang nyungsi pedalan dina jero lokana. Anu kataji kana hiji pedalan atawa tulisan anu diancokeun dina hiji loka, bisa pindah kana pedalan séjénna anu aya pakait reujeung eta pedalan kalawan gampang jeung gancang. Antukna bakal ngagampangkeun anu nyungsi loka dina néangan inpormasi.

Ngokolakeun pedalan pakait
Ngokolakeun pedalan pakait

Blog, salaku salasahiji jinis loka aya alusna ogé mibanda kamonésan saperti kitu. Blog anu dijieun ngagunakeun platform di WordPress mibanda kamonésan saperti éta ku jalan masangkeun plug-in. Hanjakalna lamun nyieun blogna di pangladén loka/wéb WordPress kalawan haratis, henteu bisa masang ieu plug-in. Jadi, unggal pedalan henteu bisa dilengkepan ku inpo pedalan séjén anu pakait reujeung pedalan kasebut kalawan otomatis.

Éta kaayaan téh geus kaliwat. Ayeuna mah, blog anu diteundeun dina pangladén loka WordPress geus dilengkepan ku pedalan anu aya pakaitna (related post). Jadi ayeuna mah sajana mibanda blog haratis di WordPress ogé geus dilengkepan ku kamonésan Related Posts. Henteu kudu masang plug-in deui. Ieu kamonésan langsung jalan (aktip). Jadi unggal ngilikan hiji pedalan, di handapeunana pasti aya widang Related anu midangkeun tilu panumbu kana pedalan anu aya patula-patalina reujeung pedalan anu keur dipidangkeun.

Hasil ngokolakeun pedalan pakait (related posts)
Hasil ngokolakeun pedalan pakait (related posts)

Pikeun ngokolakeun atawa ngatur ieu kamonésan bisa dipanggihan ngaliwatan pidangan (menu) Panataan > Maos. Dina ieu pidangan aya bagéan Related posts. Di lebah dieu, bisa ngatur diaktip atawa henteuna panumbu pedalan pakait (Related posts). Normalna mah langsung aktip. Nalika aktip, bisa atur naha pidangan panumbuna téh dilengkepan ku gambar atawa ngan ukur tulisan wungkul.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s