Barudak Sakola SD Gandasoli Purwakarta Milu Tandur


Barudak sakola SD Gandasoli Kabupatén Purwakarta sababaraha waktu anu geus kaliwat ngiluan tandur di sawah masarakat. Kalawan dibarengan ku guru-guruna katut diluuhan ku Bupati Purwakarta, Pa H. Dédi Mulyadi, SH, barudak babarengan melakeun binih paré di sawah (tandur). Teu anéh lamun sawah lima kotak anu legana 2000 méter téh henteu lila ogé geus réngsé dipelakan binih paré. Barudak anu miluan kana ieu tandur mani galumbira. Maranéhna meunangkeun pangalaman anyar anu henteu kapanggih salila diajar di sakola.

Barudak Sakola SD Gandasoli Purwakarta Milu Tandur
Barudak Sakola SD Gandasoli Purwakarta Milu Tandur

Nurutkeun inpo anu diancokeun ku loka pamaréntah Kabupatén Purwakarta, cenah ieu kagiatan téh mangrupakeun ihtiar guru-guru di Désa Gandasoli pikeun méré atikan ka barudak sakola ngeunaan tata cara melak paré di sawah. Sakumaha piwejang Bupati Purwakarta, cenah, ngatik barudak téh alusna mah langsung prakték di masarakat.

Sanggeus réngsé melakeun paré, ditungtungan ku hareureuy maké leutak. Barudak téh silih balédog ku leutak sawah. Teu anéh lamun pakéan anu diparakéna téh pinuh ku leutak.

2 thoughts on “Barudak Sakola SD Gandasoli Purwakarta Milu Tandur

  1. Baca barudak letik ikut tndur abi aya carita pernah ka phrwakarta hanjakal teu aya dokumentasina. Abi pernah malam minggu di purwakarta resep suasana, duka setengah bulan sakali kitu. aya barudak letik maen jaga-jagan tiluan-tiluan naon namina hilap galah kitu. saur sodara mah di diadukeun “lomba” jeung antar sd. teras penampilan seni sunda sareng seni ti daerah laen oge di jalanan tempatna sepanjang jalan kota teu apal nami jalanna ti yogya dugi ka stasiun purwakarta pokonomah. Haus lapar tinggal jajan unggal sisi jalan seer jajanan nukumaha oge.
    Jigana pemimpin purwkarta nyunda banget hehe..

    Like

    • di Purwakarta mah leres-leres pisan ngajaga ngariksa budaya Sundana. Pamarentahna wae ngarojong pisan.
      Malahan Walikota Bandung oge bade diajar ka Purwakarta perkawis ngajaga-ngariksa budaya teh

      Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s