Sunda Taya Paéhna, Sawala Basa Indung di Lembur Singkur


Sunda Taya Paéhna, Sawala Basa Indung di Lembur Singkur
Sunda Taya Paéhna, Sawala Basa Indung di Lembur Singkur

Masih kénéh aya pakaitna reujeung mapag atawa miéling Poé Basa Indung Sadunya, Paguyuban Panglawungan Sastra Sunda (PP-SS) baris ngayakeun program pikeun néangan jeung ngarékam basa ti pasisian. Nurutkeun inpo anu dipidangkeun dina pésbukna Kang Dadan Sutisna, ieu kagiatan téh baris dilumangsungkeun di dua tempat, nyaéta (1) Imah Mang Cahyu, tukang nyieun boboko jeung dingkul reujeung di (2) Sawah Blok Layeut, tempat urang lembur nyiar pakasaban. Ari waktuna nyaéta dina saptu peuting (ping 22 Pébruari) nepikeun ka ahad isuk-isuk (23 Pébruari).

Dina ieu acara baris mintonkeun sababaraha urang panyatur tina sababaraha jinis profési. Unggal panyatur bakal dipentés pikeun nyaritakeun profésina. Kecap-kecap anu ahéng, cenah mah, baris dicatet atawa didokuméntasikeun. Anu tungtungna mah bakal kaukur kamampuhanana dina maraké basa indung. Panyatur anu baris ilubiung diantarana waé nyaéta Mang Adang (patani bako, Lebé manten), Mang Cahyu (tukang nyieun boboko), Ajengan Fadil (pupuhu acara Yasinan), Mang Anang (patani suung nu aktif di DKM), Mang Supatma (kungsi jadi tukang kiridit), ditambah ku sawatara urang ti rupa-rupa profési séjénna.

Pikeun anu hayang ngiluan kana ieu kagiatan bisa ngirim pésen ka Kang Dadan Sutisna ngaliwatan koropak di pésbuk.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s