Ngabring ka Gedong Saté dina Miéling Poé Basa Indung Sadunya


Sababaraha puluh urang mahasiswa UPI Bandung ngariung di hareupeun Gedong Saté
Sababaraha puluh urang mahasiswa UPI Bandung ngariung di hareupeun Gedong Saté

Sababaraha puluh urang mahasiswa jurusan Pendidikan Bahasa Daerah Universitas Pendidikan Indonesia (UPI) dina poé tadi ngayakeun hélaran dina raraga mapag Poé Basa Indung sadunya dina taun 2014. Kalawan maraké baju tradisional Sunda, mahasiswa téh ngabring ngajugjug ka Gedong Saté. Ieu kagiatan téh miboga maksud pikeun ngawanohkeun ayana Poé Basa Indung Sadunya anu ninggang dina ping 21 Pébruari. Salian ti éta, ogé seja umajak ka sakumna warga masarakat Jawa Barat pikeun maraké Basa Sunda.

Dumasar kana kaayaan ayeuna yén Basa Sunda téh geus loba anu ninggalkeun utamana di wewengkon dayeuh. Urang Sunda entragan ayeuna geus loba anu henteu maraké Basa Sunda dina obrolan sapopoéna. Kuayana ieu kagiatan susuganan urang Sunda entragan anyar miboga kahayang jeung patékadan pikeun miara jeung mulasara Basa Sunda.

(Inpo meunang nyutat ti Republika Online, gambar ti Pikiran Rakyat)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s