Mikawanoh Pamilon Piala Dunia 2014 (4): Ostrali


Tim méngbal Ostrali mangrupakeun salasahiji anu pangalusna di wewengkon sagara Oséania. Taya anu bisa nandingan kana kadigjayaanana. Nagara anu rada bisa ngimbanganana paling ogé nagara Selandia Anyar. Henteu anéh lamun dina unggal kajawaraan hususna kualifikasi Piala Dunia nagara Ostrali jadi nagara pangnyongcolangna di ieu wewengkon. Hanjakal waé sanajan pangnyongcolangna, ari asup ka Piala Dunia mah kakara tilu kali. Ieu henteu leupas tina hancengan anu dicawiskeun ka wewengkon saraga Oséania. Béda reujeung wewengkon anu séjén, wewengkon sagara Oséania mah hancenganana pangsaeutikna, ngan satengah nagara. Atuh, sanajan Ostrali bisa jadi jawara di ieu wewengkon angger waé henteu bisa langsung asup Piala Dunia. Lamun hayang asup téh kudu ngéléhkeun heula lawan anu asalna ti wewengkon séjén.

Tim mengbal nagara Ostrali
Tim mengbal nagara Ostrali

Kusabab asa dianaktérékeun meureunan, ahirna mah nagara Ostrali téh maksa hayangeun pindah wewengkon anu asalna ti wewengkon sagara Oséania (Konfederasi Mengbal Oseania) ka Konfederasi Méngbal Asia. Dina taun 2006 ahirna disatujuan pikeun ngahiji di wewengkon Asia.

Data ngeunaan Méngbal Iran

logo
Organisasi Football Federation Australia (FFA)
Ngadeg
Konfederasi Asian Football Confederation (AFC)
Ngiluan AFC
Ngiluan FIFA
Nu Ngalatih
Kapten Tim
Rengking FIFA
Saragam Koneng – Hejo
Sesebutan Socceroos
Pangalaman Piala Dunia
1930 Teu ngiluan
1934 Teu ngiluan
1938 Teu ngiluan
1950 Teu ngiluan
1954 Teu ngiluan
1958 Teu ngiluan
1962 Teu ngiluan
1966 Teu ngiluan
1970 Teu asup
1974 Undakan Kahiji
1978 Teu asup
1982 Teu asup
1986 Teu asup
1990 Teu asup
1994 Teu asup
1998 Teu asup
2002 Teu asup
2006 Undakan Kadua
2010 Undakan Kahiji
Lalampahan ka Piala Dunia 2014
Babak Kualifikasi Wewengkon Asia
Undakan Kahiji
Undakan Kadua Iran – Maladewa 5 – 0
Undakan Katilu Jawara Kahiji Grup D
Ostrali – Thailand 2 – 1
Arab Saudi – Ostrali 1 – 3
Ostrali – Oman 3 – 0
Oman – Ostrali 1 – 0
Thailand – Ostrali 0 – 1
Ostrali – Arab Saudi 4 – 2
Undakan Kaopat Jawara Kadua Grup B
Oman – Ostrali 0 – 0
Ostrali – Jepang 1 – 1
Yordania – Ostrali 2 – 1
Irak – Ostrali 1 – 2
Ostrali – Oman 2 – 2
Jepang – Ostrali 1 – 1
Ostrali – Yordania 4 – 1
Ostrali – Irak 1 – 0

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s