Mikawanoh Pamilon Piala Dunia 2014 (3): Iran


Nagara Iran, mangrupakeun salasahiji nagara anu méngbalna kawilang alus di wewengkon Asia. Tim méngbalna pernah jadi jawara di Piala Asia dina entragan taun 1970-an. Dina taun 1968, 1972 jeung 1976 Iran jadi jawara kahiji Piala Asia. Sedengkeun kabisana dina ngalakonan Piala Dunia dimimitian dina Piala Dunia 1978. Dina Piala Dunia anu munggaran diiluan ieu, sanajan diéléhkeun ku Walanda katut nagara Peru, Iran bisa ngaladénan nagara Skotlandia anu keur meumeujeuhna alus kalawan gul 1-1.

tim mengbal nagara Iran
tim mengbal nagara Iran

Nalika kajadian Révolusi Islam dina atun 1979, ngeunaan méngbal henteu pati dipiroséa ku pamaréntahna. Kakara dina taun 1990-an tim méngbal Iran mucunghul deui. Malahan dina Piala Dunia 1998 anu dilumangsungkeun di nagara Perancis, Iran jadi salasahiji wawakil wewengkon Asia di Piala Dunia sanggeus ngéléhkeun nagara Ostrali dina undakan play-off. Dina ieu Piala Dunia, Iran bisa ngarasaan meunang ngalawan nagara Amérika Serikat dina undakan kahiji. Hanjakal henteu bisa asup kana undakan saterusna. Ieu pangabisa tim méngbal nagara Iran henteu leupas tina sababaraha urang pamaénna anu kawentar diantarana Ali Daei, Mehdi Mahdavikia, Khodadad Azizi katut Karim Bagheri.

Data ngeunaan Méngbal Iran

logo-iran
Organisasi Football Federation Islamic Republic of Iran (FFIRI)
Ngadeg
Konfederasi Asian Football Confederation (AFC)
Ngiluan AFC
Ngiluan FIFA
Nu Ngalatih Carlos Queiróz
Kapten Tim
Rengking FIFA
Saragam Bodas – Bodas
Sesebutan Team Melli
Pangalaman Piala Dunia
1930 Teu ngiluan
1934 Teu ngiluan
1938 Teu ngiluan
1950 Teu ngiluan
1954 teu ngiluan
1958 Teu ngiluan
1962 Teu ngiluan
1966 Teu ngiluan
1970 Teu ngiluan
1974 Teu asup
1978 Undakan Kahiji
1982 Ngundurkeun Diri
1986 Diskualifikasi
1990 Teu asup
1994 Teu asup
1998 Undakan kahiji
2002 Teu asup
2006 Undakan kahiji
2010 Teu asup
Lalampahan ka Piala Dunia 2014
Babak Kualifikasi Wewengkon Asia
Undakan Kahiji
Undakan Kadua Iran – Maladewa 5 – 0
Undakan Katilu Jawara Kahiji Grup E
Iran – Indonesia 3 – 0
Qatar – Iran 1 – 1
Iran – Bahrain 6 – 0
Bahrain – Iran 1 – 1
Indonesia – Iran 1 – 4
Iran – Qatar 2 – 2
Undakan Kaopat Jawara Kahiji Grup A
Uzbekistan – Iran 0 – 1
Iran – Qatar 0 – 0
Libanon – Iran 1 – 0
Iran – Korea Kidul 1 – 0
Iran – Uzbekistan 0 – 1
Qatar – Iran 0 – 1
Iran – Libanon 4 – 0
Korea Kidul – Iran 0 – 1

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s