Daptar Nagara Pamilon Piala Dunia 2014 Brasil


Sanggeus ngalumangsungkeun sakabéh ranggeuyan tatandang unggal wewengkon (konfederasi) jeung lintas-wewengkon, ahirna mah kapilih 31 nagara anu asup Piala Dunia 2014 di Brasil. Tatandang panungtungan anu dilakonan ku nagara Uruguay ngalawan Yordania jadi tanda réngséna ranggeuyan tatandang kualifikasi anu geus dimimitian dina tanggal 15 Juni 2011. Uruguay jadi nagara panungtungan anu bisa asup Piala Dunia 2014. Sawatara éta, nagara Jepang jadi nagara mimiti anu bisa asup Piala Dunia 2014 disagédéngeun anu boga hajat, Brasil.

Daptar nagara anu asup babak puncer Piala Dunia 014 (ditandaan ku warna bulao)
Daptar nagara anu asup babak puncer Piala Dunia 014 (ditandaan ku warna bulao)

Unggal wewengkon tatandang miboga wawakilna séwang-séwangan kajaba wewengkon sagara Oséania. Hiji-hijina wawakil téh kalahkan éléh ku jawara kaopat ti wewengkon Amérika Kalér, Méksiko.

Daptar nagara anu jadi pamilon Piala Dunia 2014 di Brasil:

No Nagara
Padaratan Asia
1 Jepang
2 Ostrali
3 Korea Kidul
4 Iran
Padaratan Aprika
1 Nigeria
2 Pantai Gading
3 Kamerun
4 Aljazair
5 Ghana
Padaratan Eropah
1 Itali
2 Walanda
3 Belgia
4 Jerman
5 Swis
6 Bosnia Herzegovina
7 Inggris
8 Rusia
9 Spanyol
10 Kroasia
11 Perancis
12 Yunani
13 Portugal
Padaratan Amerika Kaler
1 Amerika Serikat
2 Kosta Rika
3 Honduras
4 Meksiko
Padaratan Amerika Kidul
1 Argentina
2 Kolombia
3 Chili
4 Ekuador
5 Uruguay

(Gambar meunang nginjeum ti wikipedia.org)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s