Wakil Padaratan Asia di Piala Dunia 2014


Nagara Jepang jadi nagara kahiji anu bisa asup Piala Dunia 2014 ngaliwatan babak kualifikasi. Jepang jadi jawara Grup B dina tatandang undakan kaopat, ngéléhkeun nagara Ostrali anu jadi jawara kaduana. Sedengkeun Ostrali sorangan bisa asup langsung ka Piala Dunia sanggeus bisa ngéléhkeun nagara Irak kalawan gulna 1-0. Di grup hijina deui, Grup A nagara Iran bisa asup deui ka babak puncer Piala Dunia 2014 sanggeus dina Piala Dunia 2010 henteu bisa asup. Iran jadi jawara grup dina undakan kaopat sanggeus ngéléhkeun nagara Koréa Kidul sanajan tatandangna nyorog. Koréa Kidul sorangan bisa nyusul Iran ka babak puncer Piala Dunia sanggeus jadi jawara kadua dina Grup A. Sanajan niléy Koréa Kidul téh sarua reujeung nagara Uzbekistan, tapi Koréa leuwih punjul dina lobana ngagulkeun.

Nagara Iran asup Piala Dunia 2014 di Brasil
Nagara Iran asup Piala Dunia 2014 di Brasil

Nagara Uzbékistan salaku jawara katilu ti Grup A kudu ngalakonan tatandang ngalawan nagara Yordania salaku jawara katilu Grup B. Tatandang ieu diayakeun pikeun nangtukeun nagara mana anu jadi jawara kalima ti wewengkon padaratan Asia. Jawara kalima ti padaratan Asia ieu anu baris tatandang ngalawan nagara anu jadi jawara kalima ti padaratan Amerika Kidul. Hasilna, Yordania bisa ngéléhkeun Uzbékistan ngaliwatan adu pinalti. Ngan hanjakal nalika tatandang ngalawan nagara Uruguay, Yordania kadéséh. Antukna anu asup Piala Dunia téh nagara Uruguay.
Hasil Tatandang dina Undakan Kahiji

No Lalawanan Gul Nu Meunang
1 Kamboja – Laos 6 – 8 Laos
2 Nepal – Timor Leste 7 – 1 Nepal
3 Afganistan – Palestina 1 – 3 Palestina
4 Sri Lanka – Pilipin 1 – 5 Pilipin
5 Banglades – Pakistan 3 – 0 Banglades
6 Mongolia – Myanmar 1 – 2 Myanmar
7 Vietnam – Makao 13 – 1 Vietnam
8 Malaysia – Taiwan 4 – 4 Malaysia

Hasil Tatandang dina Undakan Kadua

No Lalawanan Gul Nu Meunang
1 China – Laos 13 – 3 China
2 Libanon – Banglades 4 – 2 Libanon
3 Thailand – Palestina 3 – 2 Thailand
4 Turkmenistan – Indonesia 4 – 5 Indonesia
5 Irak – Yaman 2 – 0 Irak
6 Yordania – Nepal 10 – 1 Yordania
7 Suriah – Tajikistan 0 – 6 Tajikistan
8 Uzbekistan – Kirgistan 7 – 0 Uzbekistan
9 Qatar – Vietnam 4 – 2 Qatar
10 Kuwait – Pilipin 5 – 1 Kuwait
11 Iran – Maladewa 5 – 0 Iran
12 Singapur – Malaysia 6- -4 Singapur
13 Oman – Myanmar 4 – 0 Oman
14 Uni Emirat Arab – India 5 – 2 Uni Emirat Arab
15 Arab Saudi – Hongkong 8 – 0 Arab Saudi

Hasil Tatandang dina Undakan Katilu:

No Nagara Maen Meunang Draw Eleh Gul Niley
Grup A
1 Irak 6 5 0 1 14-4 15
2 Yordania 6 4 0 2 11-7 12
3 China 6 3 0 3 10-6 9
4 Singapur 6 0 0 6 2-20 0
Grup B
1 Korea Kidul 6 4 1 1 14-4 13
2 Libanon 6 3 1 2 10-14 10
3 Kuwait 6 2 2 2 8-9 8
4 Uni Emirat Arab 6 1 0 5 9-14 3
Grup C
1 Uzbekistan 6 5 1 0 8-1 16
2 Jepang 6 3 1 2 14-3 10
3 Korea Kaler 6 2 1 3 3-4 7
4  Tajikistan  6  0 1  5 1-18  1
Grup D
1 Ostrali 6 5 0 1 13-5 15
2 Oman 6 2 2 2 3-6 8
3 Arab Saudi 6 1 3 2 6-7 6
4 Thailand 6 1 1 4 4-8 4
Grup E
1 Iran 6 3 3 0 17-5 12
2 Qatar 6 2 4 0 10-5 10
3 Bahrain 6 2 3 1 13-7 9
4 Indonesia 6 0 0 6 3-26 0

Hasil Tatandang dina Undakan Kaopat:

No Nagara Maen Meunang Draw Eleh Gul Niley
Grup A
1 Iran 8 5 1 2 8-2 16
2 Korea Kidul 8 4 2 2 13-7 14
3 Uzbekistan 8 4 2 2 11-6 14
4 Qatar 8 2 1 5 5-13 7
5 Libanon 8 1 2 5 3-12 5
Grup B
1 Jepang 8 5 2 1 16-5 17
2 Ostrali 8 3 4 1 12-7 13
3 Yordania 8 3 1 4 7-16 10
4 Oman 8 2 3 3 7-10 9
5 Irak 8 1 2 5 4-8 5

Hasil Tatandang dina Undakan Kalima:

No Lalawanan Gul Nu Meunang
1 Yordania – Uzbekistan 2 – 2 Yordania (adu pinalti)

Hasil Tatandang dina Undakan Kagenep:

No Lalawanan Gul Nu Meunang
1 Yordania – Uruguay 0 – 5 Uruguay

(Potret meunang nginjeum ti macanbola.com)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s