Batik Kasumedangan jadi Saragam Batik Pagawé Pamaréntah Sumedang


Cenah mah ieu kahayang téh geus mimiti mucunghul nalika Bupati Sumedang dicangking ku Pa Misbach. Nalika anjeunna nyangking kalungguhan Bupati Sumedang, unggal pagawé pamaréntah di Sumedang dikudukeun maké baju batik kasumedangan. Baju batikna tangtuna ogé jieunan urang Sumedang sorangan. Salian ti bisa ngawanohkeun batik kasumedangan, yén Sumedang ogé mibanda rupa/wanda batik sorangan anu mandiri, ogé bisa nambahan beubeunanganana tukang nyieun batik kasumedangan.

Salasahiji rupa/wanda batik kasumedangan
Salasahiji rupa/wanda batik kasumedangan

Ayeuna nalika Bupati Sumedang dicangking ku Pa Endang Sukandar (Alm), kahayang pikeun nanjeurkeun deui batik kasumedangan téh mekar deui. Batik kasumedangan baris jadi saragam batik pagawé pamaréntah Sumedang deui. Mimiti ping 1 Januari 2014, kawijakan pikeun ngagunakeun batik kasumedangan baris dilaksanakeun. Dina poéan anu ditangtukeun, pagawé pamaréntah dikudukeun maké batik kasumedangan.

Kawijakan ieu acara henteu langsung baris ngaronjatkeun darajat hirup tukang nyieunan batik kasumedangan. Bakal beuki loba batik kasumedangan anu dijieun.

Aya sababaraha wanda batik kasumedangan anu dipihéman hususna ku gegedén Sumedang. Pa Misbach mah kacida mikaresepna kana batik gambar Lingga. Sedengkeun Pa Endang Sukandar (Alm) mah kana wanda Kujang Buhun jeung Kuda Ngibing. Ari Wakil Bupatina, H. Adé Irawan condong kana wanda Cadas Pangéran.

(Inpo jeung potret meunang nyutat ti Pikiran-Rakyat)

Wakil Sagara Oséania di Piala Dunia 2014


Sanggeus ditinggalkeun ku nagara Ostrali, wewengkon sagara Oséania ngarikeun Selandia Anyar anu jadi andelanana. Sakumaha dina Piala Dunia saméméhna, Selandia Baru nyongcolang deui kabisana. Dina unggal tatandangna nagara ieu henteu kaéléhkeun. Antukna Selandia Anyar kaluar jadi jawara ti wewengkon Oséania.

Pamaen bal Selandia Anyar
Pamaen bal Selandia Anyar

Ngan hanjakal, dina tatandang ngalawanan jawara kaopat ti wewengkon Amérika Kalér, Selandia Anyar kaéléhkeun ku nagara Méksiko. Atuh, dina Piala Dunia 2014 mah wewengkon sagara Oséania euweuh wawakilna.

Hasil Tatandang dina Undakan Kahiji:

No Nagara Maen Meunang Draw Eleh Gul Niley
1 Samoa 3 2 1 0 5-3 7
2 Tonga 3 1 1 1 4-4 4
3 Samoa Amerika 3 1 1 1 3-3 4
4 Pulo Cook 3 0 1 2 4-6 1

Hasil Tatandang dina Undakan Kadua:

No Nagara Maen Meunang Draw Eleh Gul Niley
Grup A
1 Tahiti 3 3 0 0 18-5 9
2 Kaledonia Anyar 3 2 0 1 17-6 6
3 Vanuatu 3 1 0 2 8-9 3
4 Samoa 3 0 0 3 1-24 0
Grup B
1 Selandia Anyar 3 2 1 0 4-2 7
2 Pulo Solomon 3 1 2 0 2-1 5
3 Fiji 3 0 2 1 1-1 2
4 Papua Nugini 3 0 1 2 2-4 1

Hasil Tatandang dina Undakan Katilu:

No Nagara Maen Meunang Draw Eleh Gul Niley
1 Selandia Anyar 6 6 0 0 17-2 18
2 Kaledonia Anyar 6 4 0 2 17-6 12
3 Tahiti 6 1 0 5 2-12 3
4 Pulo Solomon 6 1 0 5 5-21 3

Hasil Tatandang dina Undakan Kaopat (Play-off):

No Lalawanan Gul Nu Meunang
1 Selandia Anyar – Meksiko 3 – 9 Meksiko

(Potret meunang nginjeum ti sindonews.com)

Wakil Padaratan Asia di Piala Dunia 2014


Nagara Jepang jadi nagara kahiji anu bisa asup Piala Dunia 2014 ngaliwatan babak kualifikasi. Jepang jadi jawara Grup B dina tatandang undakan kaopat, ngéléhkeun nagara Ostrali anu jadi jawara kaduana. Sedengkeun Ostrali sorangan bisa asup langsung ka Piala Dunia sanggeus bisa ngéléhkeun nagara Irak kalawan gulna 1-0. Di grup hijina deui, Grup A nagara Iran bisa asup deui ka babak puncer Piala Dunia 2014 sanggeus dina Piala Dunia 2010 henteu bisa asup. Iran jadi jawara grup dina undakan kaopat sanggeus ngéléhkeun nagara Koréa Kidul sanajan tatandangna nyorog. Koréa Kidul sorangan bisa nyusul Iran ka babak puncer Piala Dunia sanggeus jadi jawara kadua dina Grup A. Sanajan niléy Koréa Kidul téh sarua reujeung nagara Uzbekistan, tapi Koréa leuwih punjul dina lobana ngagulkeun.

Nagara Iran asup Piala Dunia 2014 di Brasil
Nagara Iran asup Piala Dunia 2014 di Brasil

Nagara Uzbékistan salaku jawara katilu ti Grup A kudu ngalakonan tatandang ngalawan nagara Yordania salaku jawara katilu Grup B. Tatandang ieu diayakeun pikeun nangtukeun nagara mana anu jadi jawara kalima ti wewengkon padaratan Asia. Jawara kalima ti padaratan Asia ieu anu baris tatandang ngalawan nagara anu jadi jawara kalima ti padaratan Amerika Kidul. Hasilna, Yordania bisa ngéléhkeun Uzbékistan ngaliwatan adu pinalti. Ngan hanjakal nalika tatandang ngalawan nagara Uruguay, Yordania kadéséh. Antukna anu asup Piala Dunia téh nagara Uruguay.
Hasil Tatandang dina Undakan Kahiji

No Lalawanan Gul Nu Meunang
1 Kamboja – Laos 6 – 8 Laos
2 Nepal – Timor Leste 7 – 1 Nepal
3 Afganistan – Palestina 1 – 3 Palestina
4 Sri Lanka – Pilipin 1 – 5 Pilipin
5 Banglades – Pakistan 3 – 0 Banglades
6 Mongolia – Myanmar 1 – 2 Myanmar
7 Vietnam – Makao 13 – 1 Vietnam
8 Malaysia – Taiwan 4 – 4 Malaysia

Hasil Tatandang dina Undakan Kadua

No Lalawanan Gul Nu Meunang
1 China – Laos 13 – 3 China
2 Libanon – Banglades 4 – 2 Libanon
3 Thailand – Palestina 3 – 2 Thailand
4 Turkmenistan – Indonesia 4 – 5 Indonesia
5 Irak – Yaman 2 – 0 Irak
6 Yordania – Nepal 10 – 1 Yordania
7 Suriah – Tajikistan 0 – 6 Tajikistan
8 Uzbekistan – Kirgistan 7 – 0 Uzbekistan
9 Qatar – Vietnam 4 – 2 Qatar
10 Kuwait – Pilipin 5 – 1 Kuwait
11 Iran – Maladewa 5 – 0 Iran
12 Singapur – Malaysia 6- -4 Singapur
13 Oman – Myanmar 4 – 0 Oman
14 Uni Emirat Arab – India 5 – 2 Uni Emirat Arab
15 Arab Saudi – Hongkong 8 – 0 Arab Saudi

Hasil Tatandang dina Undakan Katilu:

No Nagara Maen Meunang Draw Eleh Gul Niley
Grup A
1 Irak 6 5 0 1 14-4 15
2 Yordania 6 4 0 2 11-7 12
3 China 6 3 0 3 10-6 9
4 Singapur 6 0 0 6 2-20 0
Grup B
1 Korea Kidul 6 4 1 1 14-4 13
2 Libanon 6 3 1 2 10-14 10
3 Kuwait 6 2 2 2 8-9 8
4 Uni Emirat Arab 6 1 0 5 9-14 3
Grup C
1 Uzbekistan 6 5 1 0 8-1 16
2 Jepang 6 3 1 2 14-3 10
3 Korea Kaler 6 2 1 3 3-4 7
4  Tajikistan  6  0 1  5 1-18  1
Grup D
1 Ostrali 6 5 0 1 13-5 15
2 Oman 6 2 2 2 3-6 8
3 Arab Saudi 6 1 3 2 6-7 6
4 Thailand 6 1 1 4 4-8 4
Grup E
1 Iran 6 3 3 0 17-5 12
2 Qatar 6 2 4 0 10-5 10
3 Bahrain 6 2 3 1 13-7 9
4 Indonesia 6 0 0 6 3-26 0

Hasil Tatandang dina Undakan Kaopat:

No Nagara Maen Meunang Draw Eleh Gul Niley
Grup A
1 Iran 8 5 1 2 8-2 16
2 Korea Kidul 8 4 2 2 13-7 14
3 Uzbekistan 8 4 2 2 11-6 14
4 Qatar 8 2 1 5 5-13 7
5 Libanon 8 1 2 5 3-12 5
Grup B
1 Jepang 8 5 2 1 16-5 17
2 Ostrali 8 3 4 1 12-7 13
3 Yordania 8 3 1 4 7-16 10
4 Oman 8 2 3 3 7-10 9
5 Irak 8 1 2 5 4-8 5

Hasil Tatandang dina Undakan Kalima:

No Lalawanan Gul Nu Meunang
1 Yordania – Uzbekistan 2 – 2 Yordania (adu pinalti)

Hasil Tatandang dina Undakan Kagenep:

No Lalawanan Gul Nu Meunang
1 Yordania – Uruguay 0 – 5 Uruguay

(Potret meunang nginjeum ti macanbola.com)