Wakil Padaratan Aprika di Piala Dunia 2014


Lima nagara anu jadi wawakil Piala Dunia 2014 geus katohiyan. Sanggeus ngalumangsungkeun tilu undakan tatandang, nagara Nigéria, Pantai Gading, Kamerun, Aljazair jeung Ghana asup Piala Dunia 2014 di Brasil. Lamun dibandingkeun reujeung Piala Dunia 2010 mah taya anu robah kajaba henteu asupna nagara Aprika Kidul ka Piala Dunia 2014. Lamun dina Piala Dunia 2010 mah Aprika Kidul bisa asup kusabab jadi anu boga hajat, dina kualifikasi Piala Dunia 2014 mah ieu nagara kadongsok ku Éthiopia anu jadi jawara grup di undakan kadua. Nagara Éthiopia anu henteu dijagokeun miboga kamampuhan anu lumayan nyongcolang dina babak kualifikasi ieu. Hanjakal di tatandang dina undakan panungtungan kaéléhkeun ku nagara Nigéria.

Ghana, salasahiji nagara anu asup Piala Dunia 2014 di Brasil
Ghana, salasahiji nagara anu asup Piala Dunia 2014 di Brasil

Tatandang anu ramé dilakonan ogé ku nagara Sénégal anu ngalawan Pantai Gading dina undakan katilu. Duanana marebutkeun hiji hancengan ti wewengkon Aprika. Ngan tungtungna mah Pantai Gading anu leuwih punjul pikeun asup Piala Dunia 2014. Nagara Ghana ogé kudu ngalawanan nagara anu lain joré-joré, Mesir. Dina dua kali tatandang dua nagara éta silih éléhkeun. Ngan kusabab ngitung jumlah gul anu diasupkeun ka gul lawan, nagara Ghana luwih loba. Pon kitu deui reujeung tatandang antara Aljazair ngalawan Burkina Faso. Dina dua kali tatandang, duanana silih éléhkeun. Jumlah gulna, sarua tilu gul séwang. Aljazair bisa asup Piala Dunia kusabab leuwih loba ngagulkeun dina nalika nyorog.

Hasil Tatandang Dina Undakan Kahiji:

No Lalawanan Gul Nu Meunang
1 Sao Tome e Principe – Kongo 1 – 6 Kongo
2 Djibouti – Namibia 0 – 8 Namibia
3 Komoro – Mozambik 1 – 5 Mozambik
4 Éritréa – Rwanda 2 – 4 Rwanda
5 Swaziland – Republik Kongo 2 – 8 Republik Kongo
6 Guinea Khatulistiwa – Madagaskar 3 – 2 Guinea Khatulistiwa
7 Chad – Tanzania 2 – 2 Tanzania
8 Guinea Bissau – Togo 1 – 2 Togo
9 Seychelles – Kenya 0 – 7 Kenya
10 Lesotho – Burundi 3 – 2 Lesotho
11 Somalia – Éthiopia 0 – 5 Ethiopia

Hasil Tatandang dina Undakan Kadua:

No Nagara Maen Meunang Draw Eleh Gul Niley
Grup A
1 Ethiopia 6 4 1 1 8-6 13
2 Aprika Kidul 6 3 2 1 12-5 11
3 Botswana 6 2 1 3 8-10 7
4 Republik Aprika Tengah 6 1 0 5 5-12 3
Grup B
1 Tunisia 6 4 2 0 13-6 14
2 Pulo Cape Verde 6 3 0 3 9-7 9
3 Sierro Leone 6 2 2 2 10-10 8
4 Guinea Khatulistiwa 6 0 2 4 6-15 2
Grup C
1 Pantai Gading 6 4 2 0 15-5 14
2 Maroko 6 2 3 1 9-8 9
3 Tanzania 6 2 0 4 8-12 6
4 Gambia 6 1 1 4 4-11 4
Grup D
1 Ghana 6 5 0 1 18-3 15
2 Zambia 6 3 2 1 11-4 11
3 Lesotho 6 1 2 3 4-15 5
4 Sudan 6 0 2 4 3-14 2
Grup E
1 Burkina Faso 6 4 0 2 7-4 12
2 Kongo 6 3 2 1 7-3 11
3 Gabon 6 2 1 3 5-6 7
4 Niger 6 1 1 4 6-12 4
Grup F
1 Nigeria 6 3 3 0 7-3 12
2 Malawi 6 1 4 1 4-5 7
3 Kenya 6 1 3 2 4-5 6
4 Namibia 6 1 2 3 2-4 5
Grup G
1 Mesir 6 6 0 0 16-7 18
2 Guinea 6 3 1 2 12-8 10
3 Mozambik 6 0 3 3 2-10 3
4 Zimbabwe 6 0 2 4 4-9 2
Grup H
1 Aljazair 6 5 0 1 13-4 15
2 Mali 6 2 2 2 7-7 8
3 Benin 6 2 2 2 8-9 8
4 Rwanda 6 0 2 4 3-11 2
Grup I
1 Kamerun 6 4 1 1 8-3 13
2 Libya 6 2 3 1 5-3 9
3 Republik Kongo 6 1 3 2 3-3 6
4 Togo 6 1 1 4 4-11 4
Grup J
1 Senegal 6 3 3 0 9-4 12
2 Uganda 6 2 2 2 5-6 8
3 Angola 6 1 4 1 8-6 7
4 Liberia 6 1 1 4 4-10 4

Hasil Tatandang Dina Undakan Katilu:

No Lalawanan Gul Nu Meunang
1 Burkina Faso – Aljazair 3 – 3 Aljazair
2 Pantai Gading – Senegal 4 – 2 Pantai Gading
3 Ethiopia – Nigeria 1 – 4 Nigeria
4 Tunisia – Kamerun 1 – 4 Kamerun
5 Ghana – Mesir 7 – 3 Ghana

(Inpo meunang nyutat ti fifa.com, gambar meunang nginjeum ti ulasbola.com)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s