Wakil Padaratan Éropah di Piala Dunia 2014


Sanggeus ngalumangsungkeun babak kualifikasi Piala Dunia 2014, ahirna mah kapilih ogé 13 nagara anu jadi wawakil wewengkon padaratan Éropah di Piala Dunia 2014. Anu henteu disangka-sangka mah asupna nagara Bosnia Hérzégovina ka Piala Dunia 2014 pikeun anu munggaran, reujeung henteu asupna sababaraha nagara anu jadi pinunjul atawa asup ka babak puncer Piala Dunia 2010. Sanajan dina lulusna ogé, aya sababaraha nagara pinunjul anu kudu ngarayap heula ngaliwatan babak play-off.

Pamaen bal Bosnia gumbira pisan kusabab asup ka Piala Dunia 2014
Pamaen bal Bosnia gumbira pisan kusabab asup ka Piala Dunia 2014

Lamun nilik kapinunjulan mah, nagara Norwégia jeung Slovénia leuwih alus tibatan nagara Swiss, tapi hasil ahirna mah sabalikna. Dua nagara éta henteu bisa ngiluan babak puncer Piala Dunia 2014. Pon kitu deui Kroasia jeung Sérbia kaéléhkeun ku nagara Bélgia. Nagara anu jadi pinunjul kalawan lulus Piala Dunia 2014 kalawan gampang mah paling ogé dialaman ku nagara Jérman, Walanda jeung Itali. Sedengkeun nagara anu jadi pinunjul séjénna mah kudu ripuh heula hayang asup Piala Dunia 2014 téh kayaning Spanyol anu kudu pakétrok heula reujeung Perancis, Inggris parebut reujeung Ukraina. Pon kitu deui anu kaalaman ku Portugal reujeung Rusia. Portugal anu leuwih dipunjulkeun tibatan Rusia kudu ngéléhan, mikeun hancengan ka nagara Rusia anu asup Piala Dunia sacara langsung.

Salapan nagara anu langsung asup babak puncer Piala Dunia 2014 kusabab jadi jawara di unggal grup tatandangna nyaéta Walanda (grup D), Itali (grup B), Bélgia (grup A), Swis (grup E), Jérman (grup C), Inggris (grup H), Rusia (grup F), Spanyol (grup I) jeung Bosnia Hérzégovina (grup G). Hancengan sésana dibeunangkeun ku Kroasia, Portugal, Perancis jeung Yunani sanggeus ngéléhkeun unggal lawanna dina babak play-off.

No Nagara Maen Meunang Draw Eleh Gul Niley
Grup A
1 Belgia 10 8 2 0 18-4 26
2 Kroasia 10 5 2 3 12-9 17
3 Serbia 10 4 2 4 18-11 14
4 Skotlandia 10 3 2 5 8-12 11
5 Wales 10 3 1 6 9-20 10
6 Makedonia 10 2 1 7 7-16 7
Grup B
1 Itali 10 6 4 0 18-4 26
2 Denmark 10 4 4 2 12-9 17
3 Republik Ceko 10 4 3 3 18-11 14
4 Bulgaria 10 3 4 3 8-12 11
5 Armenia 10 4 1 5 9-20 10
6 Malta 10 1 0 9 7-16 7
Grup C
1 Jerman 10 9 1 0 36-10 28
2 Swedia 10 6 2 2 19-14 20
3 Austria 10 5 2 3 20-10 17
4 Republik Irlandia 10 4 2 4 16-17 14
5 Kazakhstan 10 1 2 7 6-21 5
6 Pulo Faroe 10 0 1 9 4-29 1
Grup D
1 Walanda 10 9 1 0 34-5 28
2 Rumania 10 6 1 3 19-12 19
3 Hongaria 10 5 2 3 21-20 17
4 Turki 10 5 1 4 16-9 16
5 Estonia 10 2 1 7 6-20 7
6 Andora 10 0 0 10 0-30 0
Grup E
1 Swis 10 7 3 0 17-6 24
2 Islandia 10 5 2 3 17-15 17
3 Slovenia 10 5 0 5 14-11 15
4 Norwegia 10 3 3 4 10-13 12
5 Albania 10 3 2 5 9-11 11
6 Siprus 10 1 2 7 4-15 5
Grup F
1 Rusia 10 7 1 2 20-5 22
2 Portugal 10 6 3 1 20-9 21
3 Israel 10 3 5 2 19-14 14
4 Azerbaijan 10 1 6 3 7-11 9
5 Irlandia Kaler 10 1 4 5 9-17 7
6 Luksemburg 10 1 3 6 7-26 6
Grup G
1 Bosnia Herzegovina 10 8 1 1 30-6 25
2 Yunani 10 8 1 1 12-4 25
3 Slovakia 10 3 4 3 11-10 13
4 Lithuania 10 3 2 5 9-11 11
5 Latvia 10 2 2 6 10-20 8
6 Liechtenstein 10 0 2 8 4-25 2
Grup H
1 Inggris 10 6 4 0 31-4 22
2 Ukraina 10 6 3 1 28-4 21
3 Montenegro 10 4 3 3 18-17 15
4 Polandia 10 3 4 3 18-12 13
5 Moldova 10 3 2 5 12-17 11
6 San Marino 10 0 0 10 1-54 0
Grup I
1 Spanyol 8 6 2 0 14-3 20
2 Perancis 8 5 2 1 15-6 17
3 Finlandia 8 2 3 3 5-9 9
4 Georgia 8 1 2 5 3-10 5
5 Belarusia 8 1 1 6 7-16 4

Babak Play-off:

  1. Portugal – Swedia 4 – 2
  2. Perancis – Ukraina 3 – 2
  3. Islandia – Kroasia 0 – 2
  4. Yunani – Rumania 4 – 2

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s