Milih Wawakil Padaratan Amérika Kalér ka Piala Dunia 2014


Wewengkon padaratan Amérika Kalér sabenerna mah henteu ngan ukur ngawengku nagara-nagara anu aya di Amérika Kalér wungkul, tapi ditambah ku nagara anu aya di wewengkon Amérika Tengah jeung sagara Karibia. Malahan mah katambahan deui ku nagara anu kasingsalkeun ti Amérika Kidul saperti Suriname jeung Guyana. Teu anéh lamun jumlah nagara anu aya di wewengkon ieu kawilang loba, 35 nagara. Tina jumlah nagara anu 35, kabéhanana ngiluan kana babak kualifikasi Piala Dunia 2014.

Pikeun marebutkeun hancengan anu tilu satengah nagara di Piala Dunia 2014, FIFA geus nyieun aturan pikeun ngalumangsungkeun babak kualifikasi. Babak kualifikasi di wewengkon Amérika Kalér ieu dibagi jadi opat undakan.

Dina tatandang di undakan kahiji, diiluan ku sapuluh nagara anu miboga réngking FIFA panghandapna. Sapuluh tim ngalumangsungkeun tatandang hiji lawan hiji dina dua kali tatandang. Anu meunang dina dua kali tatandang éta baris asup kana tatandang di undakan kadua.

Dina undakan kaduana, lima nagara anu meunang di undakan kahiji dihijikeun reujeung 19 nagara anu miboga réngking leuwih hadé tibatan sapuluh nagara anu di undakan kahiji. Atuh, dina undakan kadua ieu, jumlah pamilonna jadi 24 nagara. 24 nagara ieu baris dibagi jadi genep grup anu dieusi ku opat nagara séwang. Sanggeus ngalumangsungkeun tatandang dina format kompetisi penuh, unggal jawara grup anu jumlahna genep nagara, langsung asup kana undakan katilu.

Undakan katilu diiluan ku genep nagara anu lulus ti undakan kadua ditambah genep nagara anu langsung asup undakan katilu kusabab réngking FIFA-na leuwih hadé tibatan nagara anu aya di undakan kadua. 12 nagara anu aya dina undakan katilu ieu dibagi kana tilu grup anu dieusi ku opat nagara séwang. Sanggeus ngaréngsékeun tatandang kalawan format kompetisi penuh, jawara kahiji jeung jawara kadua unggal grup lulus ka undakan kaopat.

Nagara anu kaasup ka wewengkon Amerika Kaler
Nagara anu kaasup ka wewengkon Amerika Kaler

Dina undakan kaopat, nagara anu miluan téh ngan ukur genep nagara hasil tina undakan katilu wungkul. Genep nagara ieu baris dihijikeun dina hiji grup kalawan ngalumangsungkeun tatandang kompetisi penuh. Di ahir tatandangna bakal katempo nagara mana anu jadi jawarana. Nagara anu jadi jawara kahiji nepikeun ka tilu dina ieu undakan, baris langsung asup ka babak puncer Piala Dunian 2014 di Brasil. Sedengkeun nagara anu jadi jawara kaopatna kudu ngalumangsungkeun tatandang ngalawan nagara wawakil ti sagara Oséania pikeun marebutkeun hiji hancengan sésa.

Nagara anu tatandang di Undakan Kahiji:

  • Montserrat – Belize
  • Anguilla – Republik Dominika
  • Pulo Virgin Amerika – Pulo Virgin Inggris
  • Aruba – St. Lucia
  • Bahama – Pulo Turks and Caicos

Nagara anu Tatandang Langsung di Undakan Kadua:

  • El Salvador
  • Suriname
  • Pulo Cayman
  • Guyana
  • Trinidad & Tobado
  • Bermuda
  • Barbados
  • Panama
  • Nikaragua
  • Kanada
  • Puerto Riko
  • St. Kitts & Nevis
  • Guatemala
  • St. Vincent/Grenadaines
  • Grenada
  • Antigua & Barbuda
  • Haiti
  • Curacao

Nagara anu Tatandang Langsung di Undakan Katilu:

  • Amerika Serikat
  • Jamaika
  • Meksiko
  • Kostarika
  • Honduras
  • Kuba

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s