Gelar Karya Seni & Budaya Karaton Sumedang Larang


Gelar Karya Seni & Budaya Sumedang
Gelar Karya Seni & Budaya Sumedang

Salila tilu poé, sanajan henteu noron, Karaton Sumedang Larang Yayasan Pangéran Sumedang (YPS) ngayakeun raraméan atawa pagelaran anu di jerona reumbeuy ku kagiatan seni budaya jeung sosial. Pagelaran anu dijudulan ‘Gelar Karya Seni & Budaya’ ieu dilumangsungkeun dina ping 12, 17 jeung 18 Nopémber 2013 kalawan tempatna di Musieum Prabu Geusan Ulun Sumedang. Aya sababaraha acara poko anu dilumangsungkeun dina tilu poé éta. Dina poéan kahijina (ping 12 Nopémber) dilumangsungkeun Tabligh Akbar anu disanggakeun ku K.H. Muhyiddien Abdul Qodir Al-Manafi, M.A. salaku pingpinan pasantrén jeung Majlis Ta’lim Asyifa Wal-Mahmudiyah Tanjungsari.

Sedengkeun dina poéan kaduana, ping 17 Nopémber dilumangsungkeun iring-iringan Kuda Rénggong barudak anu arék disepitan dina poéan isukna. Salian ti iring-iringan Kuda Rénggong, ditambah deui ku iring-iringan Prajurit Karaton, Karéta Naga Paksi katut pawéy kasenian Sumedang. Éta dina wakti pabeubeurangna. Ari wanci peutingna dilumangsungkeun siraman budak anu arék disunat kalawan ngagunakeun budaya Karaton Sumedang Larang.

-
-
-
-

Isukna dina ping 18 Nopémber tadi dilumangsungkeun sunatan babarengan pikeun barudak anu daptar dina ieu kagiatan. Sanggeus réngsé ditempas ku hiburan kayaning pintonan Karinding, dog-dog jeung Pencak Silat.

(Potret jeung gambar kagunganana Kang Donnie Sky)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s