Milih Wawakil Padaratan Amérika Kidul ka Piala Dunia 2014


Padaratan Amerika Kidul dieusi ku sapuluh nagara. Dina nangtukeun wawakilna di Piala Dunia 2014, padaratan Amérika Kidul ngalumangsungkeun babak kualifikasi ngan ukur saundakan. Tina sapuluh nagara anggahota FIFA ieu, anu ngiluan tatandang dina babak kualifikasi ieu aya salapan nagara. Sanagara deui mah, nyaéta Brasil henteu ngiluan. Sababna mah, salaku anu boga hajat, Brasil langsung asup babak puncer Piala Dunia 2014. Brasil henteu kudu ngiluan babak kualifikasi heula.

Salapan nagara di Amérika Kidul ieu dihijikeun dina hiji grup. Unggal nagara ngalakonan tatandang kalawan maké sistem kompetisi penuh, dina harti unggal nagara ngalakonan tatandang dua kali ngalawan nagara séjénna, di tempat sorangan reujeung nyorog ka nagara lawanna. Sakumaha hancenganana anu jumlahna opat satengah nagara, opat nagara pangpunjulna di ahir tatandang baris langsung asup ka babak puncer Piala Dunia 2014 di Brasil. Sedengkeun hiji nagara deui anu jadi jawara kalimana kudu ngalakonan tatandang ngalawan jawara kalima ti wewengkon padaratan Asia. Anu meunang sanggeus dua kali tatandang, baris asup lulus ka Piala Dunia 2014 di Brasil.

Nagara anu aya di padaratan Amerika Kidul
Nagara anu aya di padaratan Amerika Kidul

Nagara anu tatandang di Amérika Kidul:

  1. Argéntina
  2. Bolivia
  3. Chili
  4. Kolombia
  5. Ékuador
  6. Paraguay
  7. Peru
  8. Uruguay
  9. Vénézuéla

 

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s