Milih Wawakil Padaratan Asia ka Piala Dunia 2014


Ti wewengkon padaratan Asia, aya 46 nagara anu asup jadi anggahota konfederasi Asia (AFC). Pikeun milih wawakilna dina Piala Dunia 2014 anu jumlahna opat satengah nagara, nagara-nagara anu aya di wewengkon padaratan Asia kudu ngiluan kana sababaraha undak tatandang. Jumlah undakanana gumantung kana alus goréngna éta nagara dina hal méngbalna (réngking FIFA). Anu alus méngbalna, tangtuna leuwih saeutik undakan anu kudu diliwatanana. Anu leuwih goréng, tangtuna kudu mapay ti handap kénéh. Tina 46 nagara anggahota, anu daptar jadi pamilon dina babak kualifikasi téh ngan ukur 43 nagara. Tilu nagara mah henteu daptar, nyaéta nagara Bhutan, Brunéi jeung Guam.

Nagara anu aya di wewengkon padaratan Asia
Nagara anu aya di wewengkon padaratan Asia

Pikeun milih wawakilna, padaratan Asia ngayakeun tatandang nepikeun ka lima undak. Undakan munggaran dieusi ku 16 nagara anu miboga réngking FIFA (réngking dina taun 2010) panghandapna. Ka-16 nagara éta bakal tatandang hiji lawan hiji dina dua kali tatandang. Dalapan nagara anu meunang bakal asup kana tatandang undakan kadua.

Dina tatandang undakan kaduana, dalapan nagara anu meunang dina undakan kahiji baris dihijikeun reujeung 22 nagara anu miboga réngking FIFA leuwih hadé tibatan 16 nagara anu tatandang dina undakan kahiji. 30 nagara ieu baris tatandang hiji lawan hiji deui dina dua kali maén. 15 nagara anu meunangna baris asup kana tatandang undakan katilu.

Dina tatandang undakan katilu ieu, 15 nagara anu meunang dina undakan kadua dihijikeun reujeung lima nagara anu langsung asup ka undakan katilu. 20 nagara pangeusi undakan katilu ieu, baris dibagi jadi lima grup anu unggal grupna dieusi ku opat nagara. Unggal nagara anu aya dina grup ieu baris tatanding dina format kompetisi penuh. Dina panungtunganana, sanggeus sakabéh nagara ngalumangsungkeun tatandang, baris katohiyan nagara mana anu jadi jawara grup jeung jawara kaduana. Nagara anu jadi jawara kahiji jeung jawara kadua unggal grup baris asup kana undakan kaopat. Jadi aya sapuluh nagara anu asup kana tatandang di undakan kaopat.

Dina tatandang undakan kaopat, sapuluh nagara baris dibagi jadi dua grup. Unggal grupna dieusi ku lima nagara anu ngalakukeun tatandang kalawan formatna kompetisi penuh. Di panungtunganana, anu jadi jawara kahiji jeung jawara kadua unggal grup (aya opat nagara) baris asup kana babak puncer Piala Dunia 2014 di Brasil. Sedengkeun dua nagara anu jadi jawara katiluna kudu tatandang deui dina undakan kegenep pikeun nangtukeun nagara kalima anu baris marebutkeun jatah satengah nagara. Anu meunang dina tatandang undakan kagenep ieu, baris tatandang deui ngalawan jawara kalima ti padaratan Amérika Kidul pikeun nangtukeun saha anu baris asup kana babak puncer Piala Dunai 2014 sésana.

Tatatandang dina Undakan Kahiji:

  1. Malaysia – Taiwan
  2. Pakistan – Bangladés
  3. Laos – Kamboja
  4. Pilipin – Sri Lanka
  5. Paléstina -Apghanistan
  6. Makau – Viétnam
  7. Timor Lésté – Népal
  8. Myanmar – Mongolia

Tatandang dina Undakan Kadua:

  1. Apghanistan/Paléstina – Thailand
  2. Bangladés/Pakistan – Libanon
  3. Kamboja/Laos – Cina
  4. Indonésia – Turkmenistan
  5. Sri Lanka/Pilipin – Kuwait
  6. Mongolia/Myanmar – Oman
  7. Hong Kong – Saudi Arabia
  8. Maladéwa – Iran
  9. Tajikistan – Siria
  10. Viétnam/Makau – Katar
  11. Yaman – Irak
  12. Malaysia/Taiwan – Singapur
  13. Kirgizstan – Uzbekistan
  14. India – Uni Émirat Arab
  15. Népal/Timor Leste – Yordan

Nagara anu Langsung Asup Undakan Katilu:

  1. Bahrain
  2. Koréa Kidul
  3. Jepang
  4. Ostrali
  5. Koréa Kalér

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s