Milih Wawakil Padaratan Éropah ka Piala Dunia 2014


Wewengkon padaratan Éropah kabagéan hancengan 13 nagara. Pikeun milihna, FIFA geus nangtukeun carana. Anggahota FIFA anu aya di wewengkon Éropah anu jumlahna 53 nagara téh baris ngalakonan tatanding anu diwengku ku salapan grup. Unggal grupna dieusi ku genep nagara (kajaba grup panungtungan ngan ukur dieusi ku lima nagara). Tina hasil tatanding anu ngagunakeun sistim kompetisi penuh ieu, anu jadi jawara ti unggal grup baris lulus langsung ka babak puncer Piala Dunia 2014 di Brasil.

Nagara anu aya di wewengkon padaratan Eropah
Nagara anu aya di wewengkon padaratan Eropah

Sedengkeun pikeun marebutkeun opat hancengan sésana baris diparebutkeun ku dalapan nagara anu jadi jawara kadua unggal grup. Tina salapan nagara anu jadi jawara kadua unggal grup bakal dipilih dalapan nagara anu niléyna pangalusna pikeun diadu marebutkeun opat hancengan sésa. Cara tatandingna sarua reujeung nalika tatanding di grup, di tempat sorangan reujeung nyorog ka nagara lawanna.

Grup No Nagara
Grup A 1 Bélgia
2 Kroasia
3 Skotlandia
4 Sérbia
5 Wales
6 Makédonia
Grup B 1 Itali
2 Dénmark
3 Republik Céko
4 Bulgaria
5 Arménia
6 Malta
Grup C 1 Jérman
2 Swédia
3 Irlandia
4 Austria
5 Kazakstan
6 Faroe
Grup D 1 Walanda
2 Turki
3 Rumania
4 Hungaria
5 Éstonia
6 Andora
Grup E 1 Norwégia
2 Swiss
3 Islandia
4 Slovénia
5 Albania
6 Siprus
Grup F 1 Portugal
2 Rusia
3 Azérbaijan
4 Irlandia Kalér
5 Israél
6 Luksemburg
Grup G 1 Yunani
2 Slovakia
3 Bosnia
4 Lithuania
5 Latvia
6 Liechtenstein
Grup H 1 Inggris
2 Polandia
3 Ukraina
4 Monténégro
5 Moldova
6 San Marino
Grup I 1 Spanyol
2 Perancis
3 Finlandia
4 Georgia
5 Bélarusia

(Gambar meunang nginjeum ti FIFA.com)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s