Babagi Hancengan Unggal Wewengkon di Piala Dunia 2014


Jumlah pamilon anu bisa ngiluan kana babak puncer Piala Dunia 2014 di Brasil henteu robah sakumaha Piala Dunia saméméhna, jumlahna 32 nagara. Tina hancengan anu jumlahna 32 nagara ieu dibagikeun ka unggal wewengkon nurutkeun sawala anu dilumangsungkeun ku FIFA reujeung wawakil ti unggal wewengkon anggahota FIFA (konfederasi). Hasil tina sawalana, hancengan unggal wewengkon (konfederasi) aya anu robah dibandingkeun reujeung hancengan Piala Dunia saméméhna. Aya anu robah saeutik tina hancengan unggal wewengkon anu jumlahna genep wewengkon.

Hancengan panglobana mah angger dicekelan ku padaratan Eropah anu meunang hancengan 13 nagara. Padaratan Asia meunangkeun hancengan anu jumlahna opat satengah. Amerika Kidul ogé sarua kabagean hancengan opat satengah nagara. Padaratan Aprika kabagéan hancengan lima nagara. Wewengkon Amerika Kalér kabagaéan hancengan tilu satengah nagara. Panungtungan, wewengkon anu ngawengku nagara-nagara di sagara Pasipik (wewengkon Oséania), kabagéan satengah nagara.

Simbul Piala Dunia 2014 Brasil
Simbul Piala Dunia 2014 Brasil

Anu dipimaksud ku hancengan anu satengah-satengah téh nyaéta hancengan anu kudu diparebutkeun kalawan ngaliwatan wates wewengkon. Wewengkon Asia anu kabagéan hancengan opat satengah nagara, nagara kalima pangalusna baris marebutkeun hiji hancengan ngalawan nagara kalima pangalusna wawakil ti wewengkon Amérika Kidul anu kabagéan hancengan opat satengah nagara. Nagara anu meunang dina dua kali tatandingna baris lulus ka Piala Dunia 2014. Kitu deui reujeung wawakil ti wewengkon Oséania baris ngalawan nagara kaopat wawakil ti wewengkon Amérika Kalér.

No Wewengkon Hancengan
1 Padaratan Eropah 13 nagara
2 Padaratan Aprika 5 nagara
3 Padaratan Asia 4,5 nagara
4 Padaratan Amerika Kidul 4,5 nagara
5 Padaratan Amerika Kaler 3,5 nagara
6 Sagara Oseania/Pasipik 0,5 nagara
7 Nu Boga Hajat (Brasil) 1 nagara
Jumlah 32 nagara

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s