Pasanggiri Kacapi Suling dan Budaya Sunda ti Biofarma


Sakumaha anu diwartakeun ku loka Bisnis-jabar.com, dina raraga ngawanohkeun vaksin ka barudak ngora, hususna barudak sakola, PT. Biofarma salaku pausahaan anu loba nyieunan vaksin ngayakeun Pasanggiri (Féstival) Kacapi Suling jeung Kabudayaan Sunda pikeun barudak sakola SMA/SMK sa-Jawa Barat. Pasanggiri ieu dilumangsungkeun dina poé tadi di Gedung Serba Guna (GSG) PT Biofarma, Jalan Pasteur Kota Bandung. Cenah mah, kagiatan ngawanohkeun vaksin ka barudak ngora téh baris dilumangsungkeun kalawan mayeng unggal taun, utamana ngagunakeun média kasenian jeung budaya lokal. Ka hareupna lain ngan ukur midangkeun langgam (lalaguan) anu geus aya wungkul, tapi aya lalaguan anyar beunangna pamilon anu aya pakaitna reujeung vaksin.

Pasanggiri Kacapi Suling dan Budaya Sunda ti Biofarma
Pasanggiri Kacapi Suling dan Budaya Sunda ti Biofarma

Hasil pasanggiri ieu, anu jadi pinunjul kahijina téh wawakil ti SMAN 24 Bandung. Sedengkeun pinunjul séjénna dibeunangkeun ku wawakil ti SMAN 6 Bandung salaku jawara kadua, SMA YAS (jawara katiluna), SMAN 10 Bandung (jawara Harapan I), SMAN 22 Bandung (jawara Harapan II) jeung SMA PGRI (jawara Harapan III).

Pamilon ti SMAN 10 Bandung keur mintonkeun kabinekasanana
Pamilon ti SMAN 10 Bandung keur mintonkeun kabinekasanana

Salian ti ngayakeun pasanggiri Kacapi Suling jeung Kabudayaan Sunda, PT. Biofarma ngayakeun pasanggiri potrét ngaliwatan média sosial Instagram anu dijejeran ku Instagram Photo Contest kalawan eusina ngeunaan Budaya Sunda.

(Gambar meunang nginjeum ti BandungCalendar, potret ti Pikiran-Rakyat)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s