Piala Dunia 2014, Mulang deui ka Amérika Kidul


Satutasna ngalalana ka sababaraha wewengkon, ahirna mah Piala Dunia téh dilumangsungkeun deui di wewengkon Amérika Kidul. Geus lumayan lila Piala Dunia henteu dilumangsungkeun di wewengkon ieu. Padahal mimitina mah apanan osok piligenti antara wewengkon Éropah reujeung wewengkon Amérika Kidul. Tapi, kétang, pernah kaselang heula ku Amérika Kalér dina taun 1970 anu perenahna di nagri Meksiko.

Simbul Piala Dunia 2014 Brasil
Simbul Piala Dunia 2014 Brasil

Piala Dunia panungtungan anu dilumangsungkeun di wewengkon Amérika Kidul téh nyaéta taun 1978 di nagri Argéntina. Satutasna éta mah Piala Dunia téh ngambah ka saban wewengkon: kungsi dilumangsungkeun di wewengkon Amérika Kalér (Méksiko 1986 jeung Amérika Serikat 1994), Éropah (Spanyol 1982, Italia 1990, Perancis 1998, Jérman 2006), Asia (Koréa Kidul/Jepang 2002) jeung Aprika Kidul (2010). Kakara dina entragan Piala Dunia ka-20 dina taun 2014 dilumangsungkeun deui di wewengkon Amérika Kidul anu perenahna di nagri Brasil.

Nagri Brasil baris jadi sohibul hajat Piala Dunia pikeun kadua kalina. Saméméhna nagri Brasil pernah ngalaksanakeun Piala Dunia dina taun 1950. Ka hareupna mah sakumaha rarancang anu geus ditangtukeun ku FIFA sakalu pupuhu organisasi méngbal anu ngawengku sakuliah dunya, anu jadi sohibul hajat Piala Dunia téh baris mapay ka unggal wewengkon padaratan: Éropah, Asia, Aprika, Amérika Kalér katut Amérika Kidul.

Sakumaha Piala Dunia saméméhna, pikeun jadi pamilon dina Piala Dunia 2014 ieu unggal nagri anu jadi anggahota FIFA kudu ngaliwatan babak kualifikasi. Salian ti nagri Brasil, sakabéh nagri kudu ngiluan babak kualifikasi heula pikeun nangtukeun nagri mana waé anu bisa asup ka babak puncer (final) Piala Dunia 2014. Nagri Brasil salaku sohibul hajat mah henteu kudu ngiluan babak kualifikasi, kusabab langsung lulus ka babak puncer. Jumlah pamilon anu ngiluan babak puncer ieu jumlahna 32 nagri kaasup Brasil. 31 nagri séjénna sumebar ti unggal padaratan.

(Gambar meunang nginjeum ti WIkipedia)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s