Pagelaran Kampung Wisata di Kampung Kreatif Dago Pojok


Salila dua poé, Ahad – Senén ping 27 – 28 Oktober 2013, Bandung Creative City Forum (BCCF) kalawan gawé bareng jeung Rumah Kreatif Taboo baris ngayakeun pagelaran Kampung Wisata Kreatif Dago Pojok. Pagelaran taun ieu mangrupakeun hiji totondén dijadikeunana atawa diresmikeunana konsép Kampung Wisata Kreatif Dago Pojok. Saméméhna mah pagelaran anu geus dilumangsungkeun ti taun 2011 ieu, ngan ukur pagelaran biasa. Mimiti taun ieu, wewengkon Dago Pojok dijadikeun Kampung Wisata Kreatif kalawan dikokojoan ku Kang Ayi (tilas wakil wali kota Bandung). Tujuan dijieunna Kampung Wisata Kreatif ieu nyaéta ayana kahayang pikeun ngarobah konsép tina kampung urban anu condong ngajadikeun imah ngan ukur tempat pangajrekan saheulaanana saméméh miang deui, jadi tempat pikeun memener pasualan ékonomi, budaya jeung pasualan séjénna. Antukna, masarakat bisa ngokolakeun poténsi anu aya di kampungna.

Mapag pagelaran Kampung Wisata di Kampung Kreatif Dago Pojok
Mapag pagelaran Kampung Wisata di Kampung Kreatif Dago Pojok

Dina acara pagelaran ieu baris dipintonkeun rupa-rupa kamonésan jeung kasenian tradisional Sunda diantarana waé aya pintonan pencak silat jeung léngsér. Ditambah ogé ku pagelaran musik karinding, wayang golék, tarawangsa, ketuk tilu, rampak sekar, celempungan, kuda rénggong jeung anu séjénna. Terus aya deui paméran potograpi, lukisan jeung patung. Salila lumangsungna pagelaran, cenah, jalan ka Dago Pojok anu panjangna kurang leuwih dua kilo baris ditutup henteu bisa diliwatan ku kandaraan hususna kandaraan gilinding opat (mobil). Sapanjang jalan Dago Pojok baris dipaké pagelaran, baris aya opat panggung pikeun mintonkeun kasenian. Aya ogé pagelaran kaulinan barudak baheula saperti maén rebutan, tatanding ngulinkeun kaulinan barudak ditambah ku rupa-rupa jajanan tradisional jeung kamotékaran warga masarakat Dago Pojok.

Ngeunaan waktuna, pagelaran ieu baris lumangsung salila dua poé ti mimiti jam dalapan isuk-isuk nepikeun ka jam sapuluh peuting. Nurutkeun rarancang, dina bubukana ieu pagelaran baris diluuhan ku wali kota Bandung ayeuna, Ridwal Kamil.

(Potret meunang nginjeum ti Pikiran-Rakyat Online)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s