Mapag Pabaru Sunda 1950


Teu karasa ayeuna geus manjing ahir taun 1949 dina kalénder Candra Kala Sunda. Isukan ping 13 Oktober 2013 geus manjing taun anyar dina kala Sunda nyaéta taun 1950. Pikeun mikawanoh jeung apal iraha waé anu jadi patokan dina pananggalan kala Sunda, bisa ditempo di loka Irfan Anshory Berbagi Ilmu dina pedalan anu dijudulan KALA SUNDA 1945 – 1953. Dina ieu pedalan dijelaskeun ngeunaan jujutan pananggalan kalénder Sunda (Candra Kala Sunda) katut iraha waé tanggal mimiti unggal bulanna salila sawindu dina tunggul taun ka-17 ayeuna (1921 – 2040).

Kartika Candra Kala Sunda 1950
Kartika Candra Kala Sunda 1950

Pikeun taun 1950 Candra Kala Sunda, anu disebutna taun Keuyeup, bisa dipidangkeun daptar poé munggaran unggal bulanna. Daptar poé munggaran unggal bulanna nyaéta:

  1. Kartika (Radité Pahing 13 Oktober 2013);
  2. Margasira (Anggara Pahing 12 Novémber 2013);
  3. Posya (Buda Manis 11 Désémber 2013);
  4. Maga (Sukra Manis 10 Januari 2014);
  5. Palguna (Tumpek Kaliwon 8 Fébruari 2014);
  6. Sétra (Soma Kaliwon 10 Maret 2014);
  7. Wésaka (Anggara Wagé 8 April 2014);
  8. Yésta (Respati Wagé 8 Méi 2014);
  9. Asada (Sukra Pon 6 Juni 2014);
  10. Srawana (Radité Pon 6 Juli 2014);
  11. Badra (Soma Pahing 4 Agustus 2014);
  12. Asuji (Buda Pahing 3 Séptémber 2014).

Daptar ieu bisa dijadikeun cekelan pikeun nyieun kalénder Sunda salila satauneun, taun 1950 Candra Kala Sunda.

2 thoughts on “Mapag Pabaru Sunda 1950

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s