Jeméngan


Rupa-rupa pasipatan jalma mah, utamana pasipatan barudak. Aya budak anu babarian aya budak anu kuatan. Aya budak anu henteu nanaon ogé osok ngadadak babarian. Aya deui budak anu kuatan, najan dikukumaha ogé angger henteu réngrot-réngrot.

Budak ceurik
Budak ceurik

Pikeun budak anu babarian mah, najan kasigeung saeutik ogé osok babarian, utamana babarian léwéh atawa ceurik. Budak téh najan ngan ukur kapoyok saeutik atawa teu pira babari pisan nginghakna. Babari pisan neuteulina. Gampang pisan ngaluarkeun cimata.

(Gambar meunang nginjeum ti blogspot.com)

2 thoughts on “Jeméngan

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s