Sora Gamelan Degung di Hotél Santika TMII


Wanci haneut moyan anjog ka Hotél Santika TMII (Taman Mini Indonésia Indah) sanggeus kukurilingan heula ka Jalan Hankam kusabab salah narima inpo ti Google Maps. Anjog ka hotél, sanggeus nguruskeun sagalana (kunu nguruskeunana), muru ka rohangan pikeun gempungan. Ti jero lamat-lamat kadéngé sora anu henteu bireuk deui. Sora gamelan degung kadéngé mapag anu datang ka hotél. Muru ka rohangan pikeun gempungan, ngaran rohanganana Kecapi 3. Asa lain di lembur batur ieu mah, rarasaan téh di lembur sorangan.

Bet bisa?

Hotél Santika anu aya di dayeuh Batawi bet nyetél lalaguan Degung. Naha anu bogana éta hotél téh urang Sunda atawa kusabab pikeun mapag urang Sunda anu datang ka éta hotél? Tapi lamu ngilikan ngaran rohangan mah anu ngaranna Kecapi, hartina henteu robah-robah. Ti mimiti aya nepikeun ka ayeuna angger éta ngaranna. Jadi lain pikeun mapag urang Sunda wungkul.

Hotel Santika Taman Mini Indonesia Indah (TMII)
Hotel Santika Taman Mini Indonesia Indah (TMII)

Nyaliksik ngaliwatan internét ngeunaan Hotél Santika. Hotél Santika mangrupakeun hotél anu dikokolakeun ku pausahaan PT. Grahawita Santika. Ieu pausahaan téh mangrupakeun bagéan tina grup usaha Kompas Gramedia anu puseurna di Batawi. Wangunan hotél munggaran anu dijieun ku ieu pausahaan téh perenahna di Bandung dina taun 1981 kalawan dingaranan Hotél Soeti. Ka dieunakeun, hotélna diganti jadi Hotél Santika Bandung. Beuki dieu, beuki loba wangunan Hotél Santika anu diwangun anu sumebar di sakuliah Indonésia.

Anu jadi ciri ieu hotél téh cenah mah leuwih ngandelkeun budaya Indonésia. Luyu reujeung cekelanana, ‘Indonesian Home’ kalawan moto dina nyadiakeun pangladénna ‘Hospitality from the Heart’, Hotél Santika kacida ngandelkeun budaya anu aya di Indonésia kaasup soméah ka sémahna. Ieu sigana mah anu jadi dasar digalindengkeunana gamelan degung di Hotél Santika TMII.

(Potret meunang nginjeum ti Tripadvisor.com)

One thought on “Sora Gamelan Degung di Hotél Santika TMII

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s