Blog CaritaKuring


Lunta ti Pakuan boga maksud nangtung deui di Sumedang Larang, tapi nepi ka kiwari euweuh pisan tapakna, nu nyésa ngan ukur tutunggul di Dayeuh Luhur, nu nyésa ngan ukur turunan nu poékeun obor, euweuh bédana jeung leungitna Pakuan di Dayeuh Pajajaran.

Maca katerangan singket atawa slogan ieu blog, matak ngenes naha kahayang nanjeurkeun deui Pajajaran anu dialihkeun ka Sumedang téh bet ngan ukur kari tutunggul wungkul. Taya tapak lacak anu atra katempo. Sigana mah blog ieu téh jadi panggeuing ka lebah dinya.

Blog CaritaKuring
Blog CaritaKuring

Teu anéh lamun dina tulisan anu dipedalkeun ku ieu blog téh aya pakaitna reujeung runtagna Pajajaran. Aya sababaraha pedalan anu nyambung ngeunaan runtagna Pajajaran kalawan dijejeran ku Runtagna Pajajaran Lain Ku Alatan Perang Agama. Beuki angot ku tulisan ngeunaan catetan nganjang ka Dayeuh Luhur, tempat anu perenah dijadikeun Puseur Dayeuh Sumedang Larang baheula.

Pedalan séjénna ngeunaan karangan fiksi dina Basa Sunda saperti Nganjang jeung Rumingkang. Pedalan dina Basa Sunda kalawan reumbeuy ku daluang anu bisa diala kunu macana.

Numutkeun data anu diancokeun dina ieu blog, blog CaritaKuring téh kagunganana Pa Asep Darmasutisna, pituin urang Sumedang. Ngan ayeun damel di Kedutaan Indonésia di nagri Jepang di Tokyo salaku Staf Atase Pertahanan RI.

Anu panasaran kana eusi ieu blog, bisa ngalongok loka CaritaKuring.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s