Lomba Kaulinan Budak Baheula ti Komunitas Kamonésan Lédeng


Dina raraga ngareuah-reuah milangkalana nagri Indonésia anu ka-68, sababaraha waktu ka tukang Komunitas Kamonésan Lédeng Bandung ngayakeun lomba kaulinan barudak. Ieu lomba téh dilaksanakeun dina poéan milangkana kamerdikaan Indonésia 17 Agustus 2013 kalawan tempatna di Jalan Sérsan Surip Lédeng.

Lomba Kaulinan Budak Baheula ti Komunitas Kamonésan Lédeng
Lomba Kaulinan Budak Baheula ti Komunitas Kamonésan Lédeng

Salian ti pikeun ngareuah-reuang kamerdikaan Indonésia, lomba kaulinan barudak ieu miboga maksud pikeun miara budaya Sunda hususna rupa-rupa kaulinan anu bisa dipaké kaulinan barudak baheula, anu aya geus kadongsok ku kaulinan modérn (digital).

Jinis kaulinan barudak anu dilombakeun téh diantarana waé: boy-boyan, galah asin, sorodot gaplok, gatrik, pochesan katut maén rebutan. Salian ti anu dilombakeun, diayakeun ogé kaulinan anu henteu dilombakeun kayaning sumpit jeung bedil lodong.

Saacanna lomba dilumangsungkeun, acarana dieusi heula ku diayakeunana pintonan budaya saperti pencak silat, oray-orayan, jeung anu séjénna. Panitia katut pamilon ieu acara ragem maraké baju adat Sunda. Pakakas anu dipaké dina lombana, ilaharna waé saayana. Pon kitu deui reujeung hadiah panglélérna, basajan pisan. Anu jadi jawara ieu lomba dilélér hadiah mangrupa béas reujeung hayam.

Pikeun inpo, Komunitas Kamonésan mangrupakeun riungan jalma anu aya di Jl. Sersan Surip RW 04 Lédeng Bandung anu dijieun tina gunem catur di warung anu tujuanana pikeun miara kaulinan jaman baheula supaya henteu leungit.

(Inpo katut gambar meunang nyutat ti Pikiran Rakyat)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s