Bédana Liga Méngbal Indonésia jeung Luar Nagri


Liga Super Indonesia 2013
Liga Super Indonesia 2013

Sanajan Liga Super Indonesia (ISL) entragan 2013 tacan lekasan, tapi jawarana mah geus tangtu, mial minculak deui. Jawara ISL 2013 diceungceum ku tim Persipura Jayapura. Tim séjénna moal bisa ngudag éta tim, kaasup ku tim Pérsib Bandung. Anu bisa diudag ku tim séjén, kaasup tim Pérsib Bandung nyaéta jawara kadua. Aya dua kali deui tatanding anu kudu dilakonan ku tim Pérsib Bandung. Jadi aya sababaraha tatanding deui saméméh Liga Super Indonésia ditutup.

Lamun dibandingkeun reujeung liga méngbal di luar nagri, liga méngbal di Indonésia mah kawilang telat, boh mimitina boh ahirna. Hal ieu bisa kailikan, nalika ayeuna liga méngbal anu geus kakoncara di luar nagri mitemeyan liga anyar, liga méngbal di Indonésia mah apanan tacan réngsé. Ayeuna téh apanan sababaraha liga di sababaraha nagri di Eropa mah geus mimiti nyorang entragan anyar (2013/2014). Sedengkeun di Indonésia mah bororaah mitemeyan, liga entragan 2013 ogé tacan réngsé.

Telatna liga di Indonésia mah lain ngan ukur ku ngararancang tatandingna (jadwal tatanding) anu lumayan lila, tapi ogé osok kapangaruhan ku kaayaan di wewengkon anu baris dilumangsungkeun tatandingna. Kaayaan di tempat tatanding téh ulah nepikeun keur ngayakeun raraméan saperti Pemilukada. Lamun kabeneran aya Pemilukada, jadwal tatanding téh osok diundur. Komo dina entragan 2014 mah kaparengan reujeung Pemilu 2014 pisan, sigana liba téh bakal mundur pisan. Katambah deui bakal aya Piala Dunia, anu tangtuna ogé baris mangaruhan kana liga Indonésia.

(Gambar meunang nginjeum ti Prediksikita11)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s