Festival Wayang Internasional 2013


Salasahiji pangeusi acara dina ranggeuyan Pekan Budaya Jawa Barat, téh nyaéta Festival Wayang Internasional 2013 anu baris dilumangsungkeun di Balé Rumawat Unpad Bandung. Alamatna di Jalan Dipati Ukur No. 35 Bandung. Ari waktuna dilumangsungkeun dina ping 12 nepikeun ka 13 Séptémber 2013.

Acara ieu baris dieusi ku sababaraha rupa pintonan. Pintonan anu diancokeunana lain ngan ukur ti Jawa Barat atawa Indonésia wungkul, tapi ogé ti urang luar nagri, saperti ti nagri Walanda, Ostrali, Pilipin, Singapur katut nagri Turki. Pintonanana henteu jauh tina jejerna nyaéta wayang. Wawakil ti nagri Ostrali anu diwakilan ku Sydney Puppet Theatre baris mintonkeun pintonan anu ngaranna Nella’s Wings. Wawakil ti nagri Walanda, nyaéta ‘t Magisch Theatertje mintonkeun PANTA RHEI II.

Wawakil ti nagri séjénna: Roppets Edutainment Production (Pilipin) mintonkeun One World One Song, Wayang Punokawan Nusantara Madagaskar (KBRI Antananarivo Madagaskar) baris mintonkeun Semar Silaturahmi Nusantara – Madagaskar & Mancanegara, Mascots and Puppets Specialists (Singapur) mintonkeun Streets of Singapore, CengizOzek Shadow Theatre (Turki) mintonkeun Garbage Monster, kalawan dipungkas ku pintonan Wayang Motekar ‘Si Acung di Alam Jelemun’ anu dipintonkeun ku Pohaci Studio Bandung salaku wawakil ti Indonésia.

Festival Wayang Internasional 2013
Festival Wayang Internasional 2013

Acara anu bisa diluuhan ku saha waé kalawan haratis ieu dilumangsungkeun hasil gawé bareng antara Pamaréntah Propinsi Jawa Barat, Dinas Kebudayaan & Pariwisata Jawa Barat, Universitas Padjadjaran Bandung, STSI Bandung dirojong ku Behind The Actor’s. Ari anu ngokolakeunana ieu acara téh nyaéta Bahama Multiarta.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s