Miéling Saratus Taun Paguyuban Pasundan


Kalawan maké tempat di Gedong Sasana Budaya Ganesha (Sabuga) ITB Bandung, Paguyuban Pasundan dina ping 20 Agustus kamari ngayakeun acara miéling saratus taun ngadegna Paguyuban Pasundan (PP). Acara ieu diluuhan ku sababaraha urang kokolot (tokoh) Sunda, gegedén katut pamingin lembaga nagara diantarana waé Gupernur Jawa Barat Ahmad Heryawan katut wakilna Deddy Mizwar, Wakil Gupernur Banten Rano Karno, Ginanjar Kartasasmita, Solihin GP, Burhanudin Abdullah, Moch Jumhur Hidayat, R Nuriana, jeung Adang Darajatun. Ogé diluuhan ku sawatara anggahota DPR jeung DPD RI anu ngawakilan propinsi Jawa Barat.

Salasahiji pintonan dina raraga mieling saabad Paguyuban Pasundan di Sabuga Bandung
Salasahiji pintonan dina raraga mieling saabad Paguyuban Pasundan di Sabuga Bandung

Gupernur Jawa Barat Ahmad Heryawan, dina biantarana miharep supaya Paguyuban Pasundan bisa manggihan calon Presiden atawa wakil Presiden Indonesia anu asalna ti urang Sunda atawa Jawa Barat dina Pemilu taun 2014. Salaku salasahiji sékésélér bangsa anu jumlahna loba, Jawa Barat sahanteuna bisa ngilu icikibung di tingkat nasional Indonésia. Salian ti éta, urang Sunda (Jawa Barat) ogé dipiharep bisa sumebar ka sakuliah Indonésia atawa sakuliah dunya. Urang Sunda anu bisa jadi jelema (jalma anu sukses) najan di mana waé cicingna. Lamun geus jadi jelema, ulah poho ka sarakanana, ku jalan ngilu ngarojong kana pangwangunan di Jawa Barat.

(Sumber inpo antarajawabarat, potret pikiran-rakyat)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s