Jalan Liliwatan Mudik di Sumedang nu Diperkirakeun Bakal Macét


Nurutkeun inpo anu dipedalkeun ku loka Media Nurani Sumedang, dina mangsana mudik Lebaran taun ayeuna aya sababaraha tempat atawa jalan liliwatan anu kira-kira bakal macét. Cenah, nurutkeun data anu dipiboga ku Polrés Sumedang, aya salapan patempatan anu jadi liliwatan mudik anu diperkirakeun bakal macét. Ieu patempatan sumebar di sababaraha wewengkon, ti béh kulon Sumedang nepikeun ka béh wétan. Sakumaha jalur mudik anu kalolobaanana miang ti kulon nuju ka béh wétan.

Patempatan di Sumedang nu diperkirakeun bakal macet
Patempatan di Sumedang nu diperkirakeun bakal macet

Patempatan anu diperkirakeun bakal macét téh nyaéta:

  1. Palebah Jatinangor hususna di hareupeun kampus UNPAD. Ieu mah kusabab jalur liliwatan kandaraan anu ngaleutikan. Kandaraan anu kaluar wewengkon dayeuh Bandung jeung kaluar ti jalan tol Padaleunyi anu muru atawa ngaliwatan wewengkon Sumedang bakal padedet di Jatinangor.
  2. Jalan Raya Cimanggung di hareupeun Pabrik Kahatex. Dina sawaktu-waktu nalika pagawé Pabrik bubar gawé, bisa ngakibatkeun macét.
  3. Cimanggung – Parakanmuncang. Jalan anu leuwih leutik tibatan jalan Raya Cimanggung, bisa ngakibatkeun padedetna kandaraan.
  4. Tanjungsari. Palebah pasar Tanjungsari mah geus kawentar, najan henteu keur lebaran ogé osok macét. Komo deui waktuna lebaran.
  5. Simpang. Pertelon tempat patepungna kandaraan ti Bandung jeung ti Parakanmuncang nuju ka Sumedang katut ti Bandung ka Parakanmuncang, bisa nyababkeun macét padedet ku kandaraan.
  6. Palebah Polres Sumedang. Parapatan tempat patepungna kandaraan anu ti Bandung, ti Cirebon (jalan Prabu Gajah Agung/baypass) katut ti dayeuh Sumedang atawa sabalikna.
  7. Dayeuh Sumedang. Aya sababaraha tempat anu osok macét ku kandaraan, diantarana waé parapatan Ojolali. Di baypass palebah jalan anu urug ogé bisa macét lamun acan réngsé dibebener.
  8. Cimalaka. Pertelon Cimalaka, tempat patepungna kandaraan anu di Sumedang, Cirebon reujeung ti belah kaléreun Cimalaka.
  9. Cijelag. Pertelon Cijelag, tempat patepungna kandaraan anu ti Sumedang jeung Cikamurang anu nuju ka wewengkon Majalengka.

(Sumber warta Media Nurani Sumedang)

3 thoughts on “Jalan Liliwatan Mudik di Sumedang nu Diperkirakeun Bakal Macét

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s