Jalan Ngolécér


Mindeng pisan ngadéngé istilah atawa kalimah jalan ngolécér. Istilah anu dipaké pikeun nuduhkeun patempatan. Ngan hanjakal nuduhkeun patempatan anu kumaha jeung di mana. Anu jadi cekelan mah éta patempatan téh ayana di jalan atawa jajalaneun. Ieu mah sakumaha ngaranna waé, jalan ngolécér.

Ngolécér téh kawas kolécér kitu? Istilahna mah jalan anu saperti kolécér? Kolécér mah apanan muter. Hartina jalan ngolécér ogé jalan anu muter? Atawa jalan anu dipaké pikeun nanggerkeun kolécér.

Jalan ngolecer?
Jalan ngolecer?

Manggih inpo anu rada nutupan kana kapanasaran. Jalan ngolécér téh lain jalan anu muter kawas kolécér. Pon kitu deui, jalan ngolécér téh lain jalan anu dipaké pikeun nanggerkeun kolécér. Cenah mah, jalan ngolécér téh mangrupakeun salasahiji jalan pertelon anu juruna nyiku. Jalan ngolécér téh jalan anu lempeng ngan manggihan sisimpangan anu nyiku. Nyikuna naha arék ka katuhu atawa nyiku ka kénca.

Ngan, naon pakaitna reujeung kolécér? Apanan ngolécér téh nuduhkeun pasipatan anu nyarupaan atawa nyiliwuri kana kolécér?

One thought on “Jalan Ngolécér

  1. Manggih inpo anu rada nutupan kana kapanasaran. Jalan ngolécér téh lain jalan anu muter kawas kolécér. Pon kitu deui, jalan ngolécér téh lain jalan anu dipaké pikeun nanggerkeun kolécér. Cenah mah, jalan ngolécér téh mangrupakeun salasahiji jalan pertelon anu juruna nyiku. Jalan ngolécér téh jalan anu lempeng ngan manggihan sisimpangan anu nyiku. Nyikuna naha arék ka katuhu atawa nyiku ka kénca.

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s