MT6589, Prosésor Opat Inti Kaluaran MediaTek


Salaku salasahiji pausahaan anu ngaluarkeun prosésor pikeun parabot keupeul, MediaTek embung tinggaleun ku pausahaan séjén anu sawidang. Nalika pausahaan séjén ngaluarkeun prosésor anu di jerona miboga opat inti, MediaTek ogé ahirna mah ngaluarkeun prosésor anu sajinis. Prosésor kaluaran MediaTek anu dingaranan MT6589 ieu miboga opat inti prosésor, kalawan galura gawéna leuwih ti 1 GHz.

Nurutkeun inpo anu dipidangkeun ku loka MediaTek (http://www.mediatek.com/_en/Event/MT6589/overview.php), ieu prosésor téh mangrupakeun prosésor anu diancokeun pikeun parabot keupeul entragan panengah nepikeun ka anu pangalusna (mid-end to high-end). Di jerona ngagabungkeun CPU Cortex-A7 beunangna ARM anu listrikna awét, prosésor grapik PowerVR Series5XT beunangna Imagination Technologies, katut modem multi-mode UMTS Rel. 8/HSPA+/TD-SCDMA beunangna MediaTek sorangan. Dina nyieun ieu prosésor, MediaTek ngagabungkeun CPU Cortex-A7 opat siki jadi sasiki prosésor kalawan maké proses pabrikasi 28 nm anu dilengkepan ku TrustZone pikeun ngajaga kaamanan sistem. Nurutkeun inpo anu diancokeun, cenah cara gawé prosésor MT6589 anu miboga galura gawé 1,2 GHz bisa ngaleuwihan cara gawé prosésor séjén anu miboga galura gawé 1,5 Ghz.

Kamampuhan prosesor MT6589 kaluaran MediaTek
Kamampuhan prosesor MT6589 kaluaran MediaTekek

Kamonésan séjénna henteu eureun dina cara gawé prosésorna wungkul. Ieu prosésor dilengkepan ku kamampuhan pikeun ngokolakeun multimedia anu alus kalawan listrikna kawilang awét. Pon kitu deui kamampuhan prosésor grapikna. Kamampuhan atawa kamonésan séjénna anu aya dina prosésor M6589 ieu diantarana waé:

  • Miboga kamampuhan pikeun nyambung kana dua jaringan dina dua kartu SIM kalawan babarengan. Jadi lain ngan ukur Dual-On deui tapi Dual-Active. Dina ieu kamonésan, dua kartu anu aya dina hénpon bisa dipaké babarengan, saperti anu hiji dipaké narima telepon, anu hiji deui bisa bari dipaké nelepon. Atawa anu hiji nyambung ka internét, anu hiji deui dipaké teteleponan.
  • Henpon dilengkepan ku ieu prosesor bakal miboga layar anu cekas sanajan dinu caang. Jadi bisa leuwih jelas nempo naon anu aya dina layarna.
  • Cara gawé prosésor grapik anu leuwih hadé nepikeun ka dua kalina kusabab dilengkepan ku Cool 3D suite, anu bisa dipaké pikeun disambungkeun reujeung kaméra jeung layar tilu dimensi (3D).
  • Dilengkepan ogé ku kamampuhan pikeun ngokolakeun kaméra nepikeun ka 13 MP, ngarékam pidio nepikeun ka 30 fps, nyetél pidio 1080p katut ngolah gambar anu leuwih hadé.

Prosésor ieu geus dipaké dina hénpon anyar anu dipedalkeun ku Smartfren, Andromax V 5.0.