Smartfren AndroMax V 5.0


Neruskeun ranggeuyan hénpon Android kulawarga Andromax, Smartfren salaku operator CDMA di Indonésia ngaluarkeun hénpon Andromax entragan anyar. Hénpon anu dingaranan Andromax V ieu miboga kamonésan anu leuwih punjul deui tibatan hénpon Andromax entragan saméméhna. Kapinunjulan anu katara diantarana waé nyaéta legana layar anu dipaké, leuwih lega tibatan entragan saacanna. Pon kitu deui reujeung kaméra paranti motrétna, leuwih gedé résolusina. Ditambah ogé ku kamampuhan prosésor anu diceungceum di jerona, miboga galura gawé 1,2 GHz kalawan loba inti prosésorna nepikeun ka opat siki (quad core). Teu poho ditambahan ogé ku sistem operasi Android anu dipasangkeunana geus entragan anyar ogé, Android Jelly Bean 4.2.

Sedengkeun kamonésan séjénna mah ampir sarua reujeung entragan saméméhna. Kartu anu bisa dipakéna sarua dua kartu. Anu hiji mah kartu Smartfren kalawan bisa maké jaringan EVDO Rev A. Ari kartu anu hiji deui bisa maké jaringan GSM kalawan ditambahan kamampuhan bisa maké jaringan EDGE. Lumayan bisa dipaké internétan sanajan gancangna henteu nepikeun ka sagancang HSDPA.

Henpon Smartfren Andromx V 5.0
Henpon Smartfren Andromx V 5.0

Layar anu dipaké ku ieu hénpon kawilang panggedéna lamun dibandingkeun reujeung hénpon entragan Andromax séjénna. Pon kitu deui reujeung résolusi layarna. Résolusi layarna geus miboga kamampuhan 720p HD (1270×720). Nilik kana spésipikasi layar ieu, cenah ieu hénpon bisa midangkeun gambar anu alus katut hérang di mana waé nempona. Lamun dipaké lalajo pidio atawa maén gim téh kawilang ngeunaheun pisan. Kamampuhan maén gimna dirojong ogé ayana prosésor grapis anu diasupkeun kana ieu hénpon, nyaéta prosésor PowerVR SG5x.

Ngeunaan prosésor anu dipakéna, kawilang alus pisan. Prosésorna kaasup quad core atawa dijero prosésorna miboga opat inti prosésor, kalawan galura gawé (prekuensina) 1,2 GHz. Nilik kana spesipikasi prosésorna, cenah bakal nambahan gancang dina ngolah data kalawan loba prosés (multitasking), pipindahan anu lemes (ngageuleuyeung) moal aya rarandegan, bari moal hambur batré.

Kaméra anu dipakéna miboga kamampuhan résolusi 8 MP kalawan dilengkepan ku lampu led flash pikeun nyaanganana. Sedengkeun kaméra hareupna miboga résolusi 1 MP. Kamampuhan kaméra ieu hénpon dirojong ogé ku ayana aplikasi anu miboga kamampuhan pikeun nangkep gambar 99 kali jeprét terus-terusan (Photo Burst).

Android anu dipasangna kaasup Android entragan anyar, Android Jelly Bean 4.2. Atuh leuwih loba kamonésan anu bisa dipaké dina ngagunakeun ieu hénpon. Pidanganana leuwih hadé deui tibatan Android entragan saméméhna. Ditambah ogé aya aplikasi Google Now pikeun dijadikeun asistén pribadi anu makéna.

Ngeunaan kamonésan séjénna mah ampir sarua reujeung hénpon Andromax saméméhna. Hiji hal anu jadi cekelan ngeunaan hénpon entragan anyar ieu, béda reujeung Andromax saméméhna anu dijieun ku pabrik Hisense. Hénpon Andromax V mah ngagunakeun hénpon kaluaran ti ZTE, nyaéta ZTE N986.

Ari hargana kumaha…?

Ngeunaan hargana lumayan lamun dibandingkeun reujeung Adromax saméméhna mah. Tapi lamun ngilikan kana spesipikasi katut kamonésanana, moal mahal teuing. Harga ieu hénpon téh 2,3 juta, kalawan meunang bonus jatah internétan 1,5 GB.

Spesipikasi lengkepna, bisa diilikan di handap ieu:

  • CDMA 2000 1x EVDO Rev A + GSM EDGE
  • Android 4.2 Jelly Bean
  • Layar IPS 5 Inci
  • Resolusi layar HD 1280×720
  • Kaméra dua: kaméra tukang 8 MP dilengkepan Led Flash, kaméra hareup 1 MP
  • Prosésor Quad Core 1,2 GHz MT6589E + VIA CBP 8.2D
  • Prosésor grapik PowerVR SG5X
  • RAM 1 GB
  • Mémori luar SD Card nepikeun ka 32 GB
  • Layarna jinis kapasitif Multi-Touch
  • Batréna Li-Ion 2.300 mAH
  • WIFI kalawan kamampuhan Hotspot
  • Dilengkepan ku GPS
  • Ngarékam pidio HD 1080p
  • Bluetooth 3.0
  • Micro-USB
  • Kartu SIM CDMA RUIM + GSM

Mangpaat Cangkang Cau


Geningan lain ngan ukur cauna wungkul anu miboga mangpaat pikeun jalma téh. Da cangkang cauna ogé aya mangpaatna hususna pikeun kaséhatan jalma. Lamun cauna mah didahar langsung, sedengkeun cangkangna mah bisa dipaké pikeun ngubaran panyakit ku jalan anu husus. Jadi lain ngan ukur bisa dipaké pikeun parab domba wungkul cangkang cau téh.

Nurutkeun inpo anu kapanggih di loka Manfaat Buah anu medalkeun tulisan kalawan dijudulan Manfaat Kulit Buah Pisang, dijéntrékeun ngeunaan sababaraha mangpaat cangkang cau. Mangpaat anu kapanggih tina cangkang cau diantarana waé:

  • Bisa dipaké ngubaran ateul kulit kusabab dicoco reungit.
  • Ngubaran éwateun.
  • Ngubaran panyakit kulit anu disebut psoriasis.
  • Pikeun ngarerepkeun nyeri sirah ku jalan diantelkeun kana tarang.
  • Ngurangan kulit anu péot, ku jalan ngabebek cangkang cau terus ditamplokeun kana kulit anu péot.
  • Ngubaran peurih dina kulit kusabab kaduruk atawa raheut. Carana kulit anu raheut atawa peurihna diantelan cangkang cau.
  • Pikeun ngaleungitkeun kutil anu leutik. Kutil leutik bisa leungit sanggeus saminggu nepikeun ka dua minggu.
Cau jeung cangkangna
Cau jeung cangkangna

Salian pikeun kaséhatan, cangkang cau ogé bisa dipaké pikeun ngahérangkeun cai anu kacampuran ku zat timbal atawa tambaga. Zat ieu lamun asup kana awak bakal ngaganggu kana kaséhatan awak. Tah, lamun cai anu kacampuran ku ieu zat saperti cai peureu, bisa maké cangkang cau pikeun meresihanana. Carana gampang. Cangkang cau téh dikeureutan sina jadi laleutik, terus asupkeun kana cai anu kacampuran zat anu tadi téa. Teu kudu merlukeun waktu anu lila pikeun meresihan caina. Sakeudeung ogé zat timbal atawa tambaga anu nyampur kana cai téh bakal diserep ku cangkang cau. Cangkang cau urutna masih kénéh bisa dipaké sababaraha kali, nepikeun ka sapuluh kalina.