Pawéy Sumedang Motékar 2013


Runtuyan acara miéling milangkala Sumedang anu ka-435 ditutup ku acara karnaval atawa pawéy/iring-iringan budaya. Ieu pawéy dilumangsungkeun dina poé Ahad, ping 28 April 2013 kamari. Karnaval diiluan ku 2.560 urang jalma anu dibagi jadi 64 grup. Pawéyna anu dimimitian dina jam salapan isuk-isuk téh kakara réngsé dina jam hiji pabeubeurang. Jalan anu dipaké pawéyna nyaéta Jalan Prabu Geusan Ulun ti mimiti parapatan Apoték Pajaji nepikeun ka Alun-alun Sumedang anu panjangna kira-kira sakilo méter.

Makuta Binokasih
minangka Makuta Binokasih

Anu ngiluan ngaleut ngeungkeuy ngabandaleutna téh diantarana waé wawakil ti 26 kacamatan, barudak sakola ti mimiti PAUD nepikeun ka mahasiswa, pangusaha jeung golongan masarakat séjénna. Anu pawéy téh mintonkeun rupa-rupa kasenian jeung budaya anu jadi has Sumedang, saperti Tarawanga, génggong, tari umbul-umbul, pencak silat, kuda rénggong jeung kuda lumping. Aya ogé anu mintonkeun hasil/produk usaha ékonomi di Sumedang saperti batik jeung ukiran tina kai katut aanyaman awi. Ieu pawéy ogé diiluan ku mahasiswa IPDN (Institut Pegawai Dalam Negeri) Jatinangor anu mintonkeun kasenian sisingaan.

Kasenian Kuda Renggong
Kasenian Kuda Renggong

Sakumaha jejer miéling milangkala Sumedang anu ka-435 ieu, Sumedang Motékar, dina pawéy ieu anu ngiluan pawéy kudu mintonkeun barang-barang hiasan anu dijieun tina barang-barang urut. Hiasan saperti hiasan makuta Binokasih, barang-barang pikeun ngarias mobil anu diilukeun kana pawéy, jeung anu hiasan séjénna, dijieun tina barang-barang urut.

Kuda Lumping
Kuda Lumping
Sisingan ti mahasiswa IPDN
Sisingan ti mahasiswa IPDN

Inpo jeung poto meunang nyutat ti:

  1. Gelaran Karnaval Motekar Berlangsung Meriah
  2. Meriah Karnaval Barang Bekas Tutup HUT Sumedang
  3. @inposumedang

One thought on “Pawéy Sumedang Motékar 2013

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s