Produk/Barang Hasil Urang Sumedang


Nurutkeun inpo ti Dinas Perindustrian dan Perdagang Kabupaten Sumedang (Disperindag), Sumedang téh miboga sababara produk anu bisa jadi andelan pikeun ngaronjatkeun kahirupan masarakatna. Lumayan loba produk anu miboga niléy ékonomi (bisa dijual), naha produk hasil tatanén langsung atawa produk meunang molahkeun. Produk andelan ieu sumebar di sababaraha kacamatan anu aya di Sumedang. Unggal wewengkon kacamatan miboga produk séwang-séwangan. Naha produk anu geus kawentar (kakoncara) atawa tacan kawentar kusabab kurang promosi (inpona henteu sumebar ka mana-mana) atawa produk anyar.

Sababaraha jinis produk/barang andelan Sumedang
Sababaraha jinis produk/barang andelan Sumedang

Ceuk garis badagna mah, sababarara produk anu jadi andelan téh diantarana waé:

  1. Opak ti Conggéang jeung Cimanggung.
  2. Emping Tangkil ti wewengkon Narimbang, Conggéang.
  3. Salak Bongkok ti wewengkon Bongkok, Paséh.
  4. Buah Gedong Gincu ti Tomo jeung Jatigedé.
  5. Rajutan ti wewengkon Padasuka, Sumedang Utara.
  6. Mébel ti Paséh.
  7. Salé Cau ti wewengkon Panyingkiran, Sumedang Utara.
  8. Wayang Golék ti wewengkon Cimasuk, Pamulihan.
  9. Kopi Luwak ti Rancakalong.
  10. Sendal Kélom ti Sanggar Sindang Rérét, Jatinangor.
  11. Bedil Angin ti wewengkon Cipacing, Jatinangor.

Ka hareupna mah cenah bakal aya program One Village One Product, hiji wewengkon ngahasilkeun hiji produk/barang. Jadi unggal wewengkon anu aya di Sumedang bakal miboga produk/hasil andelan séwang-séwangan. Mudah-mudahan waé sing tinekanan.

 
 

One thought on “Produk/Barang Hasil Urang Sumedang

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s