Wewengkon Kabupatén Sumedang


Sumedang mangrupakeun salasahiji kabupatén anu aya di Propinsi Jawa Barat. Kabupatén Sumedang perenahna aya di 6º44’ nepikeun 70º83’ kiduleun garis katulistiwa (Lintang Selatan) jeung 107º21’ nepikeun 108º21’ béh wétan (Bujur Timur). Ari legana, kira-kira 152.220 héktar. Wewengkon Kabupatén Sumedang dibagi jadi 26 kacamatan kalawan jumlah désana 272 désa ditambah 7 kelurahan.

No Ngaran Kacamatan Lega (Hektar)
1 Jatiangor 2.620
2 Cimanggung 4.076
3 Tanjungsari  3.562
4 Sukasari  4.712
5 Pamulihan  5.785
6 Rancakalong  5.228
7 Sumedang Selatan  11.737
8 Sumedang Utara  2.826
9 Ganéas  2.136
10 Situraja  5.403
11 Cisitu  5.331
12 Darmaraja  5.494
13 Cibugel  4.880
14 Wado  7.642
15 Jatinunggal  6.149
16 Jatigedé  11.197
17 Tomo  6.626
18 Ujungjaya  8.056
19 Conggéang  10.531
20 Paséh  3.437
21 Cimalaka  4.161
22 Cisarua  1.892
23 Tanjungkerta  4.014
24 Tanjungmedar  6.514
25 Buahdua  13.137
26 Surian 5.074
Kacamatan anu aya di Kabupaten Sumedang
Kacamatan anu aya di Kabupaten Sumedang

Kabupatén Sumedang diwawatesanan ku kabupatén séjénna anu aya di Jawa Barat. Di belah kelér diwatesanan ku Kabupatén Indramayu, belah kidulna reujeung Kabupatén Garut, béh kulon padeukeut reujeung Kabupatén Bandung katut Kabupatén Subang, sedengkeun belah wétan pagigir-gigir jeung Kabupaten Majalengka.

 
 

(Inpo meunang nyutat ti Kabupaten Sumedang)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s