Gegedén nu Mingpin Sumedang Baheula Nepi ka Ayeuna


Salasaurang gegeden Sumedang
Salasaurang gegeden Sumedang

Daptar gegedén anu mingping Sumedang ti jaman baheula (jaman Karajaan Sumedang Larang) nepikeun ka ayeuna, diantarana waé:

No Gegedén Taun
Mangsa Karajaan Sumedang Larang
1 Prabu Guru Aji Putih 900
2 Prabu Agung Resi Cakrabuana / Prabu Tajimalela 950
3 Prabu Gajah Agung 980
4 Sunan Guling 1000
5 Sunan Tuakan 1200
6 Nyi Mas Ratu Patuakan 1450
7 Ratu Pucuk Umun / Nyi Mas Ratu Dewi Inten Dewata 1530-1578
8 Prabu Geusan Ulun / Pangeran Angkawijaya 1578-1601
Mangsa Pamarentahan Mataram II
9 R. Suriadiwangsa / Pangeran Rangga Gempol I 1601-1625
10 Pangeran Rangga Gede  1625-1633
11 Pangeran Rangga Gempol II 1633-1656
12 Pangeran Panembahan / Pangeran Rangga Gempol III 1656-1706
Mangsa Pamarentahan VOC, Inggris, Walanda jeung Jepang
13 Dalem Tumenggung Tanumaja  1706-1709
14 Pangeran Karuhun 1709-1744
15 Dalem Istri Rajaningrat 1744-1759
16 Dalem Anom 1759-1761
17 Dalem Adipati Surianagara 1761-1765
18 Dalem Adipati Surialaga 1765-1773
19 Dalem Adipati Tanubaja (Parakan Muncang) 1773-1775
20 Dalem Adipati Patrakusumah (Parakan Muncang) 1775-1789
21 Dalem Aria Sacapati 1789-1791
22 Pangeran Kornel / Pangeran Kusumahdinata 1791-1800
23 Bupati Republik Batavia Nederland  1800-1810
24 Bupati Karajaan Walanda, sahandapeun Lodewijk 1805-1810
25 Bupati Karajaan Walanda, dina kakawasaan Kaisar Napoleon Bonaparte 1810-1811
26 Bupati dina Kakawasaan Inggris 1811-1815
27 Bupati dina Kakawasaan Walanda 1815-1828
 28 Dalem Adipati Kusumahyuda / Dalem Ageung 1828-1833
 29 Dalem Adipati Kusumahdinata / Dalem Alit 1833-1834
 30 Dalem Tumenggung Suriadilaga / Dalem Sindangraja 1834-1836
 31 Pangeran Suria Kusumah Adinata / Pangeran Soegih 1836-1882
 32 Pangeran Aria Suria Atmaja / Pangeran Mekkah 1882-1919
 33 Dalem Adipati Aria Kusumahdilaga / Dalem Bintang 1919-1937
 34 Dalem Tumenggung Aria Suria Kusumah Adinata / Dalem Aria Sumantri 1937-1942
 35 Bupati dina kakawasaan Pamarentahan Jepang 1942-1945
 36 Bupati mangsa mindakeun kakawasaan ka RI 1945-1946
Mangsa Pamarentahan Republik Indonesia
 37 Raden Hasan Suria Sacakusumah 1946-1947
Mangsa Pamarentahan Walanda/Indonesia
 38 Raden Tumenggung M. Singer 1947-1949
Mangsa Pamarentahan Nagara Pasundan
 39 Raden Hasan Suria Sacakusumah 1949-1950
Mangsa Pamarentahan Republik Indonesia
40 Radi (Sentral Organisasi Buruh Republik Indonesia) 1950
41 Raden Abdurachman Kartadipura 1950-1951
42 Sulaeman Suwita Kusumah 1951-1958
43 Antan Sastradipura 1958-1960
44 Muhammad Hafil 1960-1966
45 Adang Kartaman 1966-1970
46 Drs. Supian Iskandar 1970-1977
47 Drs. Kustandi Abdurahman 1977-1983
48 Drs. Sutarja 1983-1993
49 Drs. H. Moch. Husein Jachja Saputra 1993-1998
50 Drs. H. Misbach 1998-2003
51 H. Don Murdono, SH. Msi 2003-2013
 
 

(Inpo meunang nyutat ti wikipedia)

4 thoughts on “Gegedén nu Mingpin Sumedang Baheula Nepi ka Ayeuna

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s