Sigur Ros jeung Basa Sunda


sampurasun indonesia, tong hilap kaping 10 mei sigur ros bade konser di jakarta http://bit.ly/ZOthQ7 #sigurroslive

Sababaraha waktu ka tukang, di twitter aya pedalan twitter (twit) ti urang luar nagri anu eusina téh maké Basa Sunda. Ngaran akun anu medalkeun twit téh nyaéta Sigur Ros. Twit anu dipedalkeun téh aya patalina reujeung bakal manggungna grup musik Sigur Ros di dayeuh Jakarta dina ping 10 Méi 2013. Twit anu dipedalkeun dina ping 25 Maret ieu, kacida loba pisan anu mairan atawa némbalan reujeung medalkeun deui (retwit). Diantara anu mairan téh aya anu panasaran, mikaresep jeung héran. Sigana mah kusabab twitna make Basa Sunda.

Twit Sugur Ros make Basa Sunda
Twit Sugur Ros make Basa Sunda

Eusi twit anu dipedalkeun téh nyaéta kalimah: sampurasun indonesia, tong hilap kaping 10 mei sigur ros bade konser di jakarta http://bit.ly/ZOthQ7 #sigurroslive (https://twitter.com/sigurros/status/316090645666209792).

Terus, naon atuh pakaitna antara Sigur Ros reujeung Basa Sunda? Naha Sigur Ros bet bisa maké Basa Sunda? Leupas tina perkara Basa Sundana téh meunang narjamahkeun atawa tatanya kanu bisa, anu penting mah Sigur Ros geus ngahaja ngagunakeun Basa Sunda dina nepikeun inpo ngaliwatan mandala maya (twitter). Da lamun ditaliti mah, Sigur Ros téh euweuh patalina reujeung urang Sunda. Maranéhna lain urang Sunda, jajauheun pisan.

Saha jeung urang mana atuh Sigur Ros téh? Sigur Ros téh mangrupakeun grup musik anu asalna ti nagri Islandia di wewengkon sagara Éropah. Ieu grup musik téh dieusi ku tiluan, nyaéta Jón Þór Birgisson salaku tukang nyanyi jeung maénkeun gitar, Georg Hólm (bass) jeung Orri Páll Dýrason (drum). Ari jinis musikna kaasup jinis post-rock, ambient, dream pop. Grup musik ieu mimiti dijieun dina bulan Agustus 1994 di Reykjavik, Islandia. Nepikeun ka ayeuna, geus sababaraha albeum musik anu dipedalkeun.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s