Ahirna mah NSW Airportnét téh Diresmikeun


Kalawan maké tempat di rohangan Auditorium Gedong 600 Kantor Puseur Angkasa Pura II, Menteri Perhubungan EE Mangindaan ngaresmikeun sistem aplikasi NSW Airportnét. Sanggeus ngaliwatan waktu anu lumayan lila, ahirna mah sistem National Single Window (NSW) Airportnét téh diresmikeun ogé. Sabenerna mah sistem aplikasi NSW Airportnet ieu geus mimiti dipaké di awal taun 2012, ngan tacan sampurna dipakéna kusabab masih kénéh aya panghalang. Ku dileukeunan diwanohkeun ka pihak-pihak anu kudu ngiluan kana sistem NSW Airportnét ieu katut naon waé kauntunganana, ahirna sistem aplikasi NSW Airportnét téh bisa ditarima ku pihak-pihak anu aya di wewengkon Bandara Soekarno-Hatta, saperti pihak Kargo, Angkasa Pura jeung pihak séjénna.

Diresmikeunana sistem NSW Airportnet
Diresmikeunana sistem NSW Airportnet

Dina poé Rebo ping 13 Maret 2013, ieu sistem téh diresmikeun ku Menteri Perhubungan kalawan diluuhan ku Deputi Bidang Koordinasi Perindustrian dan Perdagangan Kementerian Koordinator Bidang Perekonomian Edy Putera Irawadi, Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Agung Kuswandono katut Direktur Jenderal Perhubungan Udara Kemhub Herry Bakti.

NSW Airportnét sabenerna mah mangrupakeun salasahiji bagéan tina sistem NSW (National Single Window) anu nguruskeun ngeunaan asup jeung kaluarna barang (impor/eksport) ti nagara Indonésia. NSW Airportnet nguruskeun ékspor jeung impor barang ngaliwatan kapal ngapung di Bandar Udara. Ngaliwatan sistem NSW Airportnét ieu, barang anu diékspor atawa diimpor téh bakal kanyahoan naon waé barangna jeung nepi ka mana barangna. Kauntungan anu bakal katarima ku anu ngirim (ngékspor) barang jeung anu meuli (ngimpor) barang nyaéta bakal apal kana barangna sacara langsung, geus nepi ka mana barangna harita kénéh (réal time). Atuh pikeun pihak Otoritas Bandara bisa apal kana kajadian-kajadian (status) anu aya pakaitna reujeung barang anu diekspor/diimpor.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s