Pasangan Calon Nomer 7, Jadi Pinilih Bupati/Wakil Bupati Sumedang 2013-1018


Ngaliwatan Rapat Pléno KPU Daérah Sumedang anu dilumangsungkeun dina poé Senén ping 4 Maret 2013 di Gedong Islamic Center, ahirna mah ditetepkeun saha anu jadi pinunjul dina Pemilukada Sumedang. Anu jadi jawara dina Pemilukada Sumedang téh nyaéta Pasangan Calon Bupati/Wakil Bupati Nomer 7. Pasangan Calon Endang Sukandar jeung Adé Irawan geus kapilih jadi Bupati Sumedang pikeun ambahan waktu ti taun 2013 nepikeun ka taun 2018. Hal ieu téh dumasar kana beubeunangan sora anu diitung ku KPU Daérah Sumedang, yén pasangan calon nomer 7 meunangkeun sora anu lobana 230.317 sora atawa 37,13 persén tina sora anu sah. Kusabab beubeunangan sorana leuwih ti 30%, Pemilukada milih Bupati/Wakil Bupati téh ngan ukur dilumangsungkeun saputeran.

Kaayaan keur lumangsungna Rapat Pleno KPU Daerah Sumedang
Kaayaan keur lumangsungna Rapat Pleno KPU Daerah Sumedang

Ngeunaan hasil ngitung anu ditembrakeun dina Rapat Pléno ieu, unggal pasangan calon bisa narima kana hasilna. Ngan hanjakal, anu néken hasilna ngan ukur saksi ti pasangan Didi Djamhir-Ridwan Solichin, Agus Welianto-Mully Mulyati jeung Endang Sukandar-Ade Irawan wungkul. Ari saksi ti pasangan calon Oom Supriatna-Erni Juwita mah embungeun néken, ngan ukur masrahkeun dokumén yén aya anu ngarempak aturan dina prak-prakanana Pemilukada ka KPU jeung Panwaslu. Sedengkeun saksi séjénna mah henteu néken kusabab henteu ngaluuhan ka tempat dilumangsungkeunana Rapat Pléno.

Calon anu ngaluuhan kana Rapat Pléno ieu ngan ukur Oom Supriatna-Erni Sumarni, Ecek Karyana-Irwanto jeung Muly Mulyati. Sésana mah henteu datang.

Hasil itung-itungan sora panungtungan
Hasil itung-itungan sora panungtungan

Hasil tina Pemilukada ieu moal langsung dipasrahkeun ka DPRD, Bupati Sumedang, Pemprov Jabar katut Kemendagri. Sabab kudu nungguan heula bisi aya calon anu henteu panuju kana hasil ieu Pemilukada ku jalan ngalaporkeunana ka Mahkamah Konstitusi (MK). Lamun dina lolongkrang waktu 8-10 Maret euweuh anu ngalaporkeun, kakara hasilna dipasrahkeun.

(Warta dicutat ti KPU Daerah Sumedang, gambar ti Kaca KPU Daerah Sumedang)

2 thoughts on “Pasangan Calon Nomer 7, Jadi Pinilih Bupati/Wakil Bupati Sumedang 2013-1018

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s