Aksara Sunda dina Lolongkrang Kodeu Unicode


Rupa-rupa wangunan Aksara Sunda Kuno (Aksara Sunda) geus asup kana standar Unicode. Aksara Sunda geus miboga lolongkrang kodeu wilangan sorangan anu geus diancokeun ku Konsorsium Unicode. Dina standar Unicode entragan 5.1, wangunan Aksara Sunda dibéré lolongkrang wilangan ti 1B80 (U+1B80) nepikeun ka wilangan 1BBF (U+1BBF). Dina éta lolongkrang wilangan rupa-rupa aksara dina Aksara Sunda diasupkeun. Wilangan 1B80 mangrupakeun wakil pikeun tanda panyécék, 1B81 pikeun tanda panglayar, 1B82 pikeun tanda pangwisad, jeung saterusna. Pikeun kodeu salengkepna bisa dititénan dina gambar di handap ieu.

Lolongkrang kodeu Unicode pikeun Aksara Sunda
Lolongkrang kodeu Unicode pikeun Aksara Sunda

Dina standar Unicode entragan 6.2, Aksara Sunda meunang lolongkrang kodeu panambahna pikeun ngawakilan Aksara Sunda panambah. Lolongkrang kodeuna ti 1CC0 nepikeun 1CCF.

(Gambar meunang nginjeum ti Unicode Standard 6.2)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s