Tanjungmedar


Tanjungmedar mangrupakeun salasahiji kacamatan anu aya di Kabupaten Sumedang. Ieu kacamatan téh bisa disebutkeun anyar kénéh ngadegna. Da asalna mah Kacamatan Tanjungmedar téh asup kana kakawasaan Kacamatan Tanjungkerta. Kusabab wewengkon anu diwengku ku Kacamatan Tanjungkerta saméméhna téh lega, Kacamatan Tanjungkerta dimekarkeun jadi dua, Kacamatan Tanjungkerta sorangan reujeung Kacamatan Tanjungmedar anu baheulana mah osok disebut Perwakilan Kecamatan Jingkang. Kacamatan Tanjungmedar diadegkeun dina taun 2001.

Kacamatan Tanjungmedar dieusi ku salapan désa, nyaéta Désa Jingkang, Désa Kamal, Désa Tanjungmedar, Désa Sukamukti, Désa Wargaluyu, Désa Cikaramas, Désa Tanjungwangi, Désa Kertamukti jeung Désa Sukatani.

Wewengkon Kacamatan Tanjungmedar
Wewengkon Kacamatan Tanjungmedar

Wewengkon Kacamatan Tanjungmedar diwawatesan ku wewengkon Kacamatan Tanjungsiang Kabupaten Subang di belah kulon jeung Kacamatan Surian di belah kalér. Sedengkeun di belah wétan diwawatesan ku Kacamatan Buahdua jeung Kacamatan Tanjungkerta. Ari di belah kidul diwatesanan ku Kacamatan Rancakalong.

Puseur kacamatanana mimitina mah ayana di Jingkang. Ngan saterusna mah dipindahkeun ka Désa Tanjungmedar, supaya aya di tengah-tengah wewengkon kacamatan.

(Gambar diropea, meunang nginjeum ti KKNMDesaWargaluyu)

2 thoughts on “Tanjungmedar

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s