Mangpaat Kacang Panjang pikeun Kaséhatan


Dina keur usumna mah, manggihan kacang panjang téh ampir unggal poé. Di dapur, ngabugbrug diwadahan. Salian ti meunang ngala ti kebon téh, aya kalana mangrupakeun pangirim ti tatangga anu mulang tas ti kebon. Biasana mah kacang panjang téh dijadikeun deungeun sangu, naha diangeun, diseupan (diteundeun di luhureun sangu anu diseupankeun) atawa didahar atahna langsung dicoélkeun kana sambel.

Areuy kacang panjang di kebon
Areuy kacang panjang di kebon

Salian ti ngeunah dipaké pikeun deungeun sangu téh, nurutkeun inpo ti loka Makanan Sehat, kacang panjang téh loba mangpaatna pikeun kaséhatan awak. Mangpaatna diantarana pikeun:

  1. Ngadalikeun atawa nurunkeun gula darah
  2. Nurunkeun darah tinggi
  3. Nyegah panyakit jantung
  4. Mantuan gawé padaharan (organ pencernaan)
  5. Ngurangan kaserang panyakit daging jadi (kanker)
  6. Ngubaran sembelit
  7. Ngubaran rématik
  8. Ngubaran diaré, arthritis jeung gangguan dina saluran kemih
  9. Mantuan ngubaran panyakit ginjal jeung arateul
  10. Ngajaga kulit supaya henteu kaserang éwateun
  11. Ngubaran kulit boléksék kusabab kaduruk

Jadi, salian ti pikeun nambahan segut kana dahar ku jalan dijieun deungeun sangu, ogé loba mangpaatna pikeun kaséhatan awak.

2 thoughts on “Mangpaat Kacang Panjang pikeun Kaséhatan

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s